Tribunalul Buzău își suspendă activitatea mai multe zile - Magistrații protestează astfel față de reforma pensiilor speciale

Tribunalul Buzău a decis suspendarea activității pentru mai multe zile, în semn de protest faţă de preconizatele modificări legate de pensionare din statutul magistratului.

Iun 1, 2023 - 15:06
Urmărește-ne peGoogle news
Tribunalul Buzău își suspendă activitatea mai multe zile - Magistrații protestează astfel față de reforma pensiilor speciale
Foto: Tribunalul Buzău

Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Buzău solicită imperativ dialog în legătură cu modificarea oricăror modificări legate de pensionare şi solicită din partea Guvernului predictibilitate şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

”Solicită imperativ ca orice soluţie legislativă să fie urmarea dialogului loial între puterea judecătorească şi cea legislativă, pentru găsirea unor rezolvări care respectă predictibilitatea, garanţiile constituţionale şi demnitatea statutului de judecător. Solicită ferm ca modificările legislative preconizate să nu afecteze drepturile magistraţilor aflaţi în funcţii şi orice eventuală modificare a vârstei de pensionare să producă efecte exclusiv în privinţa judecătorilor recrutaţi sub imperiul noilor reglementări ce trebuie, în mod imperativ, corelate cu ritmul îmbunătăţirii condiţiilor de muncă. Solicită imperativ asigurarea resurselor materiale şi umane necesare unei normale organizări a activităţii instanţelor de judecată, în scopul respectării drepturilor la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil”, se arată în comunicatul transmis de Tribunalul Buzău.

Activitatea va fi suspendată în perioada 6-9 iunie.

Vor fi, însă, organizate şedinţe de judecată în cauze în care sunt judecate persoane în stare de detenţie, pentru măsuri preventive, drepturi şi libertăţi, ordine de protecţie, ordonanţe preşedinţiale sau probleme legate de minori şi familie.

Tribunalul Buzău a precizat că va organiza o nouă adunare a judecătorilor pe 8 iunie ”pentru reanalizarea situaţiei care a generat protestul”.

De asemenea, magistraţii anunţă că susţin demersurile legale pe care le vor întreprinde personalul auxiliar de specialitate şi personalul conex din instanţe faţă de proiectul de lege privind pensiile de serviciu, ”inclusiv sub forma protestului”, informează Tribunalul Buzău.