Un interlop a furat 100.000 de euro din casa unui colonel SPP

Un interlop ar fi furat de la un fost colonel din Serviciul de Protecție și Pază nu mai puțin de 100.000 de euro! Colonelul ținea banii într-o geantă pe care i-ar fi arătat-o la un moment dat interlopului. Câteva ore mai târziu, servieta plină cu bani urma să dispară fără urmă. La câteva luni de la comiterea faptelor, judecătorii au decis că inculpatul poate fi cercetat în libertate.

Iun 1, 2023 - 12:05
Urmărește-ne peGoogle news
Un interlop a furat 100.000 de euro din casa unui colonel SPP
Imagine cu caracter ilustrativ

Victima, un fost colonel SPP și interlopul Fulger Gangal se cunosc, erau prieteni. 

În data de 18.06.2022, colonelul și fiul său au mers împreună cu Fulger Gangal la un grătar în comuna Voinești. Au revenit în municipiul Iași pe la miezul nopții deoarece stabiliseră să meargă toți trei într-un club. Fulger Gangal s-a dus acasă și s-a schimbat după care a venit în locuința colonelului, pentru a pleca împreună spre Club. 

În apartament, fostul colonel a făcut un gest prin care practic l-a invitat pe Fulger să-l jefuiască. În fața lui Fulger, acesta a scos dintr-un dulap o servietă în care avea 100.000 euro (513.000 lei) a deschis-o și i-a dat interlopului 7.000 lei sub formă de împrumut. 

"În apartament, persoana vătămată a luat dintr-o servietă în care avea depozitată o sumă mare de bani, 513.000 lei, proveniți din vânzarea unui imobil și economii suma de 7.000 lei pe care i-a împrumutat-o lui Gangal Constantin Fulger, acesta având o datorie totală către persoana vătămată de aproximativ 45.000 lei", se arată în rechizitoriul procurorilor.

Fulger a văzut unde a pus fostul colonel servieta cu banii. După aceea, cei trei au plecat în club, pe drum au mai luat cu ei doi prieteni. În jurul orei 2.30, fiul colonelului și Fulger au revenit în apartament, fostul colonel SPP rămânând în club. Cei doi au stat un timp în apartament după care au plecat. 

Pe la 4:40, fostul colonel a fost sunat de un taximetrist care i-a spus că i-a dus acasă pe cei doi prieteni ai săi pe care-i luase în club când a plecat împreună cu fiul și Fulger iar aceștia nu i-au plătit cursa. B[rbatul l-a chemat pe taximetrist la club, i-a achitat cursa prietenilor după care l-a rugat să-l ducă acasa unde s-a culcat. A dormit până la ora 18.00 cand s-a trezit și a observat că servieta a dispărut. Să mai precizăm că taximetristul îi dusese pe cei doi tineri la același bloc în care locuia bărbatul, scrie dezvaluirea.ro. Ce se întâmplase. Fostul colonel și fiul său lăsaseră ușa deschisă iar când cei doi s-au aflat în club, Fulger a venit cu un taxi a intrat în apartament și a luat servieta. 

Ghinionul lui este că a fost vazut plecând cu servieta de taximetristul care îi aștepta pe cei doi tineri pe care-i adusese din nou la bloc. Taximetristul a stat acolo vreo 20 de minute în speranța că tinerii se vor întoarce să-i plătească cursa. Cei doi au dispărut dar cât a așteptat taximetristul l-a văzut pe Fulger ieșind din bloc cu servieta. 

În iulie 2022, Fulger Gangal a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat iar pe 30 mai 2023, magistrații Judecătoriei Iași i-au revocat controlul judiciar. Prin urmare, acesta va fi judecat in stare de libertate.

"Este o soluție justă", a comentat Cristian Curcă, avocatul lui Fulger. Să mai precizăm că anul trecut după ce s-a descoperit că el este făptașul Fulger Gangal a fost arestat preventiv. Și victima a avut probleme cu Legea. Fostul colonel SPP a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an, 2 luni si 10 zile cu executare pentru nerespectarea unor ordine de protecție, victimă fiind soția sa.