Un român a fost prins în timp ce transporta ilegal un tanc spre România - Șoferul de camion e blocat în cabină de 4 zile, în Germania

Un șofer de camion român este blocat de patru zile în cabină, în Germania, după ce oamenii legii i-au confiscat camionul și platforma de transport pe care o tracta și i-au interzis să plece mai departe.

Mai 31, 2023 - 11:59
Iun 16, 2023 - 19:10
Urmărește-ne peGoogle news
Un român a fost prins în timp ce transporta ilegal un tanc spre România - Șoferul de camion e blocat în cabină de 4 zile, în Germania
Foto: Autobahnpolizei Wörth/Isar

UPDATE: Povestea reală a șoferului de camion din România care a fost prins în timp ce transporta un tanc în Germania

În timpul unui control în trafic derulat de polițiștii germani sâmbătă, 27 mai, românul a fost oprit. Potrivit actelor, camionul avea schele încărcate pe remorcă, dar, când polițiștii din Wörth/Isar au inspectat transportul oprit pe A92, au găsit cu totul altceva: un tanc, relatează Passauer Neue Presse.

Verificând datele, oamenii legii au observat că datele de pe documente nu se potrivesc deloc cu realitatea, în nicio privință. Transportul agabaritic a fost tras lângă autostradă și șoferului i s-a interzis călătoria, fiindu-i ridicate toate actele.

Potrivit hârtiilor de transport, vehiculul a fost încărcat în Franța și se afla în drum spre România. Un purtător de cuvânt al poliției germane a explicat că tancul descoperit este probabil un vehicul blindat de recuperare pentru lucrări de infrastructură, nu pentru uz de luptă. În loc de țeavă de tun, tancul are montat un braț de excavator.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, nu e exclus ca firma de expediție să obțină acte care să permită continuarea transportului spre România. Totuși, în acest caz, atât firma, cât și șoferul vor fi amendați cu sume care implică cinci cifre, în euro, susține reprezentantul autorităților. Șoferul doarme în cabină de patru zile deoarece îi este interzis să plece mai departe.