30 de membri ai Forței internaționale de pace KFOR au fost răniți în Kosovo - NATO a anunțat că va trimite forțe suplimentare în regiune

NATO va desfăşura un contingent suplimentar în Kosovo după ce 30 de membri ai Forţei internaţionale de pace KFOR au fost răniţi în recentele violenţe, a anunţat marţi Alianţa Nord-Atlantică pe Twitter.

Mai 30, 2023 - 21:48
Urmărește-ne peGoogle news
30 de membri ai Forței internaționale de pace KFOR au fost răniți în Kosovo - NATO a anunțat că va trimite forțe suplimentare în regiune
Foto: Captură Video

Potrivit unor surse militare de la Bruxelles, un contingent de aproximativ 700 de soldaţi va fi trimis în Kosovo.

În prezent, în Kosovo sunt staţionaţi 3.800 de militari în cadrul KFOR, forţă aflată sub comandament NATO.

Desfăşurarea \"\"este o măsură preventivă pentru a asigura că KFOR are capabilităţile necesare pentru a menţine securitatea\"\", a declarat comandantul Forţei comune aliate a NATO de la Napoli, amiralul Stuart B. Munsch.

\"\"Violenţele trebuie să înceteze, toate părţile trebuie să dea dovadă de reţinere de la acţiuni care subminează pacea în toate comunităţile din Kosovo\"\", a adăugat Munsch.

La rândul său, secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat: „NATO va lua toate măsurile necesare pentru a menține un mediu sigur și securizat pentru toți cetățenii din Kosovo și va continua să acționeze imparțial, în conformitate cu mandatul nostru al Națiunilor Unite.”