Pentru a doua zi la rând, vor fi precipitații abundente în zone deja lovite de inundații în Banat

Vești proaste pentru locuitorii din Banat. Meteorologii au emis un nou cod portocaliu de precipitații abundente, care intră în vigoare de la ora 12. În interval de câteva ore sunt așteptate precipitații cu debite de zeci de litri pe metru pătrat, în condițiile în care zona a fost deja afectată de inundații încă de luni.

Mai 30, 2023 - 11:31
Urmărește-ne peGoogle news
Pentru a doua zi la rând, vor fi precipitații abundente în zone deja lovite de inundații în Banat
Foto: ANM

Pentru interval 12:00 – 20:00 a fost emis un cod PORTOCALIU de averse torențiale și grindină în județele Caraș – Severin, Timiș, Hunedoara și Arad. Local cantitățile de apă vor fi de 40...70 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore), a anunțat Administrația națională de meteorologie.

De la ora 11:00 până la 23:00 a fost emis și un cod GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și în Oltenia. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi posbibile, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menține pronunțată și în a doua parte a zilei de miercuri.