Premierul Nicolae Ciucă l-a demis pe șeful vămilor: „Instituțiile statului trebuie să fie mai performante”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți, 30 mai, că l-a demis pe șeful Autorității Naționale a Vămilor, Bogdan Mihei, instalat în funcție de PSD.

Mai 30, 2023 - 11:27
Mai 30, 2023 - 11:28
Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Nicolae Ciucă l-a demis pe șeful vămilor: „Instituțiile statului trebuie să fie mai performante”
Foto: Agenția Națională de Administrare Fiscală / Facebook

În anunțul făcut pe pagina de Facebook a guvernului, șeful executivului subliniază că a luat act și de demisiile șefilor ANAF, Lucian Heiuș (PNL), și al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Sorin Gal.

”Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget.

Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni.

Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale.

Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, se arată în mesajul postat de guvern.

Bogdan-Lari Mihei a fost numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii Vamale Române în decembrie 2021.