Saber Guardian 23, cel mai mare exerciţiu militar din România, a început

Saber Guardian 2023, cel mai mare exerciţiu militar din România, are loc la Smârdan, judeţul Galaţi.

Mai 29, 2023 - 19:41
Urmărește-ne peGoogle news
Saber Guardian 23, cel mai mare exerciţiu militar din România, a început
Foto: Captură Video

"La exercițiul SG23 vor participa, în perioada 29 mai - 9 iunie, aproximativ 10.000 de militari, dintre care peste 5.000 de militari români, cu peste 1.700 de mijloace tehnice din țara noastră și din 13 națiuni aliate și partenere.

Exercițiul, condus de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, reprezintă cea mai amplă și complexă activitate multinațională de instruire din acest an și se va desfășura în poligoane și facilități militare de instruire din România.

Exercițiul a avut loc prima dată în anul 2013 și este bienal.Azi a avut loc ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, în prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu", se arată într-o postare pe Facebook a Ministerului Apărării Naţionale. 

Până pe 9 iunie secvenţe ale acestui exerciţiu vor avea loc în 11 facilităţi de instruire din ţară respectiv Smârdan, Cincu, Babadag, Capul Midia şi în Baza 57 aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa, dar şi în facilităţile de instruire din judeţele Ialomiţa Brăila şi Tulcea, scrie Rador.