Ministerul Educației a anunțat că Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată cu două săptămâni

Astfel, examenul va fi susținut de elevi în zilele de 12 iunie - Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie - Matematică și științe ale naturii.

Mai 29, 2023 - 16:38
Urmărește-ne peGoogle news
Ministerul Educației a anunțat că Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată cu două săptămâni
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Liderii sindicatelor din Educație discută luni cu ministrul Muncii, Marius Budăi, despre viitoarea grilă de salarizare din sistem.

"Vom discuta astăzi cu domnul Budăi (ministrul Muncii, Marius Budăi n.r.) despre promovarea unei Ordonanţe de Urgenţă, a unui singur articol în care să stipuleze foarte clar că pe viitoarea grilă de salarizare reperul care se ia în considerare este salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată, echivalentul salariului mediu brut pe economie. Şi de acolo plecăm şi creionăm orice tip de grilă salarizare", a declarat pentru Agerpres preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor.

Acesta a precizat că până când nu va exista un act normativ aprobat în acest sens nu poate fi vorba de încetarea grevei generale din învăţământ, care a debutat în data de 22 mai 2023.

"Trebuie să vedem actul normativ aprobat, prima dată, discutăm pe lucruri concrete, nu pe angajamente. Angajamentele nu sunt credibile pentru colegii noştri din teritoriu. Colegii sunt cei care decid când încetează acţiunile de protest, nu hotărăsc eu. Deocamdată rămâne în picioare şi solicitarea noastră privind creşterea veniturilor cu 25%. Nu s-a schimbat absolut nimic", a subliniat liderul sindical.

Sindicatele din Educaţie au transmis, cu o zi în urmă, că va continua greva generală din sistem, pentru că Executivul nu a venit cu o soluţie care să ducă la stingerea conflictului.