Marcel Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile - Românii nu vor mai accepta ca vreun demnitar maghiar să vină în țara noastră și să facă asemenea declarații sfidătoare

Președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Marcel Ciolacu, respinge „declarațiile total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei” ale președintei Ungariei, Katalin Novak, și afirmă că „românii nu vor mai accepta ca vreun demnitar maghiar să vină în țara noastră și să facă asemenea declarații sfidătoare”.

Mai 29, 2023 - 16:35
Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile - Românii nu vor mai accepta ca vreun demnitar maghiar să vină în țara noastră și să facă asemenea declarații sfidătoare
Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

„Doamna Novak, fiți fără grijă! Dumnezeu nu va lăsa vreodată ca Transilvania să aibă alt destin decât acela scris cu sângele milioanelor de români: să fie sufletul etern al națiunii române”, îi transmite Marcel Ciolacu președintei Ungariei, într-o postare pe Facebook.

Postarea lui Marcel Ciolacu:

Resping cu fermitate gestul președintelui Ungariei, doamna Katalin Novak, care a făcut, cu ocazia unui pelerinaj religios pe teritoriul României, declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei.

Lumea întreagă a aflat că românii sunt un popor tolerant, care știe să își primească musafirii cu o ospitalitate fără cusur. Totul are însă o limită! Româniii nu vor mai accepta ca vreun demnitar maghiar să vină în țara noastră și să facă asemenea declarații sfidătoare, care pot genera tensiuni sociale !

Ne dorim relații normale cu țara vecină, însă asta nu înseamnă că trebuie să tăcem în fața unor asemenea situații scandaloase.

Doamna Novak, fiți fără grijă! Dumnezeu nu va lăsa vreodată ca Transilvania să aibă alt destin decât acela scris cu sângele milioanelor de români: să fie sufletul etern al națiunii române.


Președinta Ungariei, Katalin Novak, a făcut în weekend-ul trecut noi declarații cu caracter revizionist, chiar în România. ”Nu lăsa Transilvania să se piardă, Dumnezeul nostru!”, a scris președinta Ungariei pe Facebook după ce a participat la pelerinajul din Șumuleu Ciuc, fraza fiind o parte din imnul secuilor. Ministerul român de Externe a reaționat duminică.

G4Media a făcut o analiză cu declarațiile și gesturile revizioniste ae înalților oficiali maghiari din ultimii ani, similare cu politica dusă de Rusia de revizuire a granițelor din regiune.