Și-au vândut fiica în vârstă de 12 ani ca să scape de o datorie - Suma pentru care au renunțat la copil

Doi români stabiliți în Spania urmează să fie judecați în iunie după ce și-au vândut fiica în vârstă de 12 ani pentru a scăpa de o datorie. Mama copilei riscă cea mai mare pedeapsă, de până la 25 de ani.

Mai 29, 2023 - 13:57
Urmărește-ne peGoogle news
Și-au vândut fiica în vârstă de 12 ani ca să scape de o datorie - Suma pentru care au renunțat la copil
Imagine cu caracter ilustrativ

Nu numai că a fost vândută, dar înțelegerea a implicat și o căsătorie forțată. Parchetul din Córdoba a pus sub acuzare șase persoane pentru trafic de persoane, căsătorie forțată, agresiune sexuală asupra unui copil sub 16 ani și abuz sexual, conform ABC.

Minora locuia cu mama ei și concubinul femeii. În primăvara anului 2021, părinții au acumulat o datorie și, cum nu aveau banii, au ajuns la o înțelegere. Și-au oferit fiica în schimbul banilor, aceasta urmând să fie căsătorită cu nepotul creditorului, minor și el, însă aproape de împlinirea vârstei de 18 ani.

Potrivit unor informații furnizate de autoritățile spaniole, datoria celor doi era de 4.000 de euro. Ancheta a început în urma unei sesizări făcute de profesorii de la școala la care mergea minora, în Cordoba. Copila a fost găsită după câteva zile, într-o casă din orașul La Coruña, aflat la aproximativ 1.000 km de domiciul părinților ei. Minora a fost preluată de serviciile sociale spaniole.