Reținut după ce s-a dat polițist la „mascați“ ca să agațe fete - Legitimația falsă l-a dus în arest

Un tânăr din Târgu Mureș a fost reținut pentru 24 de ore pentru că și-a confecționat o legitimație de poliție. El se lăuda, în special domnișoarelor, că este luptător în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Mai 27, 2023 - 17:14
Urmărește-ne peGoogle news
Reținut după ce s-a dat polițist la „mascați“ ca să agațe fete - Legitimația falsă l-a dus în arest
Foto: Poliția Română

În data de 25 mai 2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș au efectuat o percheziție, în Târgu-Mureș, la locuința unui bărbat de 31 de ani, care și-a confecționat o legitimație de poliție falsă. Cu ocazia percheziției, polițiștii au descoperit și ridicat legitimația în cauză.

Tânărul s-a recomandat mai multor persoane din Târgu-Mureș, în special domnișoarelor, pentru a le atrage atenția, ca fiind luptător în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Informația a ajuns și la urechile adevăraților polițiști și au început cercetările în cauză.

Falsul agent s-a ales cu un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârșirea infracțiunii de „fals material în înscrisuri oficiale”.

„În fapt, în baza activităților investigative derulate și a informațiilor obținute, polițiștii s-au sesizat din oficiu, la data de 27 aprilie a.c., cu privire la faptul că cel în cauză și-ar fi confecționat o legitimație de poliție falsă, cu care s-ar fi recomandat mai multor persoane din municipiul Târgu-Mureș ca fiind polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș  - Serviciul pentru Acțiuni Speciale. De asemenea, cercetările au relevat faptul că acesta și-ar fi confecționat singur legitimația și s-ar fi recomandat a fi polițist începând cu anul 2022”, a transmis IPJ Mureș.

În urma percheziției, bărbatul a fost condus la sediul unității de poliție pentru audieri, fiind reținut pentru o perioadă de 24 de ore. După ziua petrecută în arest, tânărul a fost pus în libertate.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „fals material în înscrisuri oficiale”.

Sursa: Adevărul