Un oficial indian a fost suspendat după ce a secat un baraj pentru a-și găsi telefonul, scăpat în apă în timp ce făcea un selfie

Suspendat din cauză că și-a folosit abuziv poziția, Rajesh Vishwas a susținut că telefonul conținea date sensibile ale guvernului și trebuia obligatoriu recuperat, relatează BBC.

Mai 27, 2023 - 08:24
Mai 27, 2023 - 08:26
Urmărește-ne peGoogle news
Un oficial indian a fost suspendat după ce a secat un baraj pentru a-și găsi telefonul, scăpat în apă în timp ce făcea un selfie
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

În timp ce-și făcea un selfie, inspectorul alimentar a scăpat, duminică, 22 mai, telefonul Samsung, în valoare de aproximativ 1.200 de dolari, în barajul Kherkatta, statul indian Chhattisgarh.

După ce scafandrii locali nu au reușit să-l găsească, el a plătit ca să fie adusă o pompă.

„Am avut permisiunea verbală de la un coleg responsabil, să scurgem puțină apă într-un canal din apropiere. Operațiunea a fost, de fapt în beneficiul fermierilor,”, a declarat oficialul guvernamental.

A fost nevoie de trei zile pentru a pompa milioane două milioane de litri de apă, cu care se puteau iriga 600 de hectare de teren agricol.

În momentul în care a fost găsit, aparatul nici măcar nu mai funcționa.

„Rajesh Vishwas a fost suspendat din funcție și am declanșat o anchetă. Apa este o resursă esențială și nu poate fi irosită astfel", a afirmat Priyanka Shukla, un oficial din districtul Kanker, pentru ziarul local The National.

Vishwas a insistat că a abuzat de poziția sa și a spus că apa pe care a irosit-o „provine din secțiunea de preaplin a barajului”.

Sursa: Libertatea.ro