Polițiștii au făcut mai multe percheziții domiciliare după ce 180 de ovine au fost furate într-o noapte de la o stână din județul Galați

O stână cu 180 de ovine a dispărut într-o noapte în județul Galați. Polițiștii au făcut percheziții domiciliare, iar trei bărbați au fost reținuți. Unul dintre ei mai furase 94 de oi de la o altă stână.

Mai 26, 2023 - 19:10
Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii au făcut mai multe percheziții domiciliare după ce 180 de ovine au fost furate într-o noapte de la o stână din județul Galați
Imagine cu caracter ilustrativ

Polițiștii au efectuat 9 percheziții domiciliare pe raza orașului Berești și a comunelor Măstăcani, Rădești, Jorăști și Berești Meria, toate din județul Galați, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de furt calificat.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 13 mai 2023, în baza unei înțelegeri prealabile, trei bărbați, cu vârstele de 36, 33 și 43 de ani, primii doi din oraș Berești, iar al treilea din comuna Rădești, s-au deplasat la o stână amplasată în extravilanul satului Bălășești și a furat 180 de ovine (oi și miei). 

„Conform înțelegerii, cea mai mare parte dintre ovine ar fi urmat să fie valorificate la deținătorul unei stâne amplasată pe raza comunei Măstăcani, un bărbat de 44 de ani, pentru care urma să fie achitată suma de 2.000 de euro. Prejudiciul efectiv al oilor sustrase a fost estimat la 105.000 de lei”, a anunțat Poliția Galați.

Perchezițiile au fost efectuate atât la adresele de domiciliu, cât și la stânele deținute de aceste persoane, fiind obținute probe care să confirme comiterea furtului. De asemenea, au fost puse în executare și mai multe mandate de aducere.

„În urma audierilor și administrării materialului probator, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbaților cu vârstele de 36, 33 și 43 de ani, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 26 mai 2023, aceștia să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive. Totodată, sunt desfășurate activități în vederea depistării bărbatului de 44 de ani, care nu a fost găsit la adresa de domiciliu și se sustrage, la acest moment, cercetărilor”, a mai transmis IPJ Galați.

De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul de 43 de ani ar fi cel care, în noaptea de 8 mai 2023, ar fi sustras 94 de ovine (64 de oi și 30 de miei) de la o altă stână amplasată tot în extravilanul localității Bălășești. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 50.000 de lei.

Cu privire la furtul celor 180 de oi, au fost recuperate 128, iar legat de furtul celor 94 de oi, au fost recuperate 40 de oi, toate acestea din diferite locații unde au avut loc perchezițiile. Ovinele vor fi predate în cel mai scurt timp persoanelor vătămate.