Condamnat la 6 ani de închisoare pentru corupție, Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost dat în consemn la Politia de Frontieră

Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, condamnat pentru fapte de mare corupție în dosarul fostului ministru a Finanțelor, Sebastian Vlădescu, a fost dat, vineri, în consemn la Frontieră. Poliția l-a căutat la domiciliu după decizia Înalte Curți de Casație și Justiție (ICCJ), dar nu l-a găsit. Prin urmare, a luat decizia de a-l da în consemn pentru a vedea dacă a ieșit din țară.

Mai 26, 2023 - 18:52
Urmărește-ne peGoogle news
Condamnat la 6 ani de închisoare pentru corupție, Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost dat în consemn la Politia de Frontieră
Foto: Captură de ecran - Poliția Romana

Ionut Costea, cumnatul lui Geoană, a fost dat, vineri, în consemn la Poliția de Frontieră, sa vadă dacă a ieșit din țară.
Totul după ce polițiștii l-au cautat la domiciliu, dar nu l-au găsit. 

"Impotriva celui in cauza, Tribunalul Bucuresti a emis la data de 26.05.2023 un mandat de executare a pedepsei inchisorii, fiind condamnat la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma complicitatii", informează Poliția Română.

ICCJ a decis, vineri, condamnarea definitivă a lui Sebastian Vlădescu, fost ministru de Finanțe, la 7 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

În același dosar, Cristian Boureanu  a scăpat de pedeapsă pe motiv că faptele s-au prescris, dar nu și de confiscarea sumei de 2.111.799,71 euro.

Totodată, instanța a dispus confiscarea specială a sumelor de 3.990.248,6 lei, 2.177.000 euro și 65.000 euro de la Sebastian Vlădescu. 

În dosarul privind reabilitarea căii ferate București-Constanța era vizată o mită de 20 de milioane de euro.