Armata sârbă în alertă maximă - Ciocniri între forțele speciale kosovare și militari sârbi

Ciocniri violente, vineri, între forțele speciale kosovare și polițiști comunitari din regiunile cu o populație predominant sârbă, în nordul Kosovo. Confruntările au loc în ziua în care, la Belgrad, președintele Aleksandr Vucici a convocat un mare miting prin care încearcă să dovedească faptul că are suportul popular, după ce zeci de mii de oameni i-au cerut demisia, ca urmare a masacrelor comise de 2 tineri, cu arme de foc, la începutul lunii.

Mai 26, 2023 - 18:49
Urmărește-ne peGoogle news
Armata sârbă în alertă maximă - Ciocniri între forțele speciale kosovare și militari sârbi
Foto: Captură Video

În comunitatea din Zvechan, forțele speciale kosovare au folosit grenade lacrimogene, iar coloane de vehicule blindate ale poliției se deplasează în clădirile organismelor locale de autoguvernare din Kosovska Mitrovica, Leposavic, Zubin Potok.

În aceste localități, sirenele sună, avertizează asupra pericolului, iar orele din școli sunt întrerupte. În drum spre Leposavic, locuitorii ridică baricade, potrivit RTS TV.

Situația din nordul Kosovo, zona cu populație predominant sârbă, s-a tensionat după ce noii șefi ai organismelor locale de autoguvernare, albanezii kosovari, au depus jurământul cu o zi înainte, în timp ce sârbii au boicotat recentele alegeri municipale.

Președintele sârb Aleksandar Vučić a pus vineri armata în alertă maximă, a informat ziarul sârb Novosti. Unitățile armatei s-au îndreptat spre granița administrativă dintre Serbia și provincia autonomă Kosovo.

VIneri seară, președintele Aleksandr Vucici a convocat la Belgrad un mare miting prin care încearcă să dovedească faptul că are suportul popular, după ce zeci de mii de oameni i-au cerut demisia, ca urmare a masacrelor comise de 2 tineri, cu arme de foc, la începutul lunii.