Veste tristă pentru iubitorii muzicii - Tina Turner, „regina Rock’n Roll”, a murit la vârsta de 83 de ani

Tina Turner a murit, miercuri, la vârsta de 83 de ani.

Mai 24, 2023 - 22:26
Mai 24, 2023 - 23:02
Urmărește-ne peGoogle news
Veste tristă pentru iubitorii muzicii - Tina Turner, „regina Rock’n Roll”, a murit la vârsta de 83 de ani
Foto: Tina Turner

Celebra Tina Turner a murit, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferință.

Supranumită regina rock and roll, Tina Turner a murit în pace, liniștită, în casa sa din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția, a anunțat purtătorul de cuvânt al artistei.

„Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, a adăugat acesta.

Tina Turner a bulversat scena muzicii și a scris o pagină de istorie când a revenit solo, la peste 40 de ani. Supranumită regina rock-n-roll-ului, cariera sa solo este cea mai de succes din istoria vedetelor feminine din lumea muzicii.

În vara anului 1981, după trei spectacole la Hotel Ritz, Tina Turner a fost remarcată de Rod Stewart și invitată să facă duet cu el cu piesa „Hot Legs“. A apărut apoi alături de alți grei ai rock-ului. A cântat  în deschiderea concertului Rolling Stones, alături de Mick Jagger, piesa „Honky Tonk Woman“.Iar în decembrie 1983, melodia „Let’s Stay Together“ este deja pe locul 5 în topul britanic. Au urmat aparițiile spectaculoase alături de Bryan Adams, David Bowie sau Eric Clepton.

A vândut peste 100 de milioane de discuri, a câștigat 12 premii Grammy.
Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina s-a născut în 1939 în Brownsville, Tennessee.  A avut o viață grea, fiind abandonată de mama sa de la vârsta de 11 ani. După ce l-a cunoscut pe Ike Turner, a devenit faimoasă în Ike și Tina Turner în anii 70. Cu Ike Turner s-a căsătorit și a cântat timp de 16 ani, până în 1976. Astfel, alături de Ike Turner s-a lansat ca o mare  vedetă pop, cariera și viața sa fiind umbrite însă de coșmarul trăit alături de tatăl copiilor săi. A fost doar începutul ce anunța marea glorie ce a venit odată cu anii 80, de când a strălucit permanent pe scena muzicii pop și rock.