Ministrul Lucian Bode: „Guvernul liberal îşi asumă cele mai dificile sarcini, nu fuge şi nu se ascunde. Nu vom ceda”

Cu câteva zile înainte de rotativa guvernamentală, secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat miercuri că guvernul liberal îşi asumă cele mai grele sarcini şi că va veghea ca şi executivul lui Ciolacu să urmeze principiile administraţiilor locale liberale.

Mai 24, 2023 - 13:17
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Lucian Bode: „Guvernul liberal îşi asumă cele mai dificile sarcini, nu fuge şi nu se ascunde. Nu vom ceda”
Foto: Lucian Bode/ Facebook

”Guvernul liberal îşi asumă cele mai dificile sarcini, nu fuge şi nu se ascunde. Am dus multe bătălii de unii singuri, cu riscul erodării, nu ne victimizăm şi nu vom ceda, mergem înainte cu fruntea sus şi pe picioarele noastre. Cine vrea să vadă aceste lucruri, le vede şi nu să lasă pradă manipularilor celor care vor să ne vadă îngenuncheaţi”, a spus Lucian Bode, la evenimentul de la Vila Florica de aniversare a Partidului Naţional Liberal (PNL).

”Ne-am reunit astăzi pentru a da un semnal clar că viitorul României nu poate fi decât unul liberal. Atuurile guvernării liberale sunt evidente. Am ţinut echilibru în coaliţie asigurând stabilitatea ţării şi o vom face şi în continuare. Am impus o viziune economică sănătoasă, axată pe investiţii, până şi partenerii de coaliţie încep să şi-o asume. Am deblocat marile proiecte de infrastructură. PNL a deschis un proces fără precedent în ultimele decenii de dezvoltare a infrastructurii. Acesta a fost declicul care va schimba din temelii România în bine. Am fost şi suntem în avangarda modernizării cu administraţiile locale performante. Modelul pe care îl aplică acum Guvernul României şi pe care vom veghea să îl aplice şi alţii este modelul administraţiilor locale liberale”, a mai spus Bode.

El le-a transmis primarilor că ”liberalii au dat tonul modernizării şi cu atât mai mult îl vor susţine în continuare.”

”Doar în noi stă puterea să ducem mai departe tradiţia liberalismului sub culorile şi sigla PNL, un partid mai puternic şi mai vizionar”, a arătat Lucian Bode.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că rocada guvernamentală priveşte toate cele trei partide din coaliţie, iar decizia depunerii mandatului, sau ziua exactă când se va întâmpla asta, va fi stabilită împreună.

Întrebat la EuroNews dacă urmează vineri o demisie a premierului, din perspectiva rocadei, Ionuţ Stroe a afirmat: ”Aceste decizii extrem de importante privesc toate cele trei partide ale coaliţiei, aşa că decizia depunerii acestui mandat sau ziua exactă o vom stabili împreună. Mai mult decât atât, prioritar în momentul de faţă este să rezolvăm problemele cele mai importante ale românilor”.

Purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că au fosts suspendate discuţiile referitoare la funcţii, dar negocierile continuă.

”Am suspendat orice fel de discuţii legate de funcţii, legate de ministere, am decis, evident, diminuarea lor şi a numărului de secretari de stat. Discuţiile pe care le continuăm în momentul de faţă privesc programul de guvernare şi probleme curente. Calendarul depinde de aceste discuţii, care se va finaliza, credem noi, într-un timp foarte scurt, e posibil să fie vineri, dar vrem să fim corecţi şi să ne respectăm angajamente înainte de a face următorul pas”, a mai declarat Ionuţ Stroe.

Potrivit acestuia, ”tranziţia poate fi una rapidă”.

”Este absolut necesară, e un angajament pe care l-am luat nu numai în faţă coaliţiei, dar şi în faţă oamenilor şi există în momentul de faţă discuţii, evident serioase”, a mai declarat Stroe.

Întrebat dacă pot urmă consultări imediat după demisia premierului, Stroe a afirmat:

”Indiferent de situaţie, după depunerea mandatului urmează o perioadă de interimat, care, în mod constituţional, durează până la învestirea noului Guvern, până la votarea noului Prim-ministru în funcţia de premier în Parlament. Aşa că, din procedurile juridice care decurg până la instalarea noului Cabinet, domnul premier Ciucă va fi interimar”.