Trei ofițeri de poliție au murit în Franța într-un grav accident - Polițiștii duceau la spital o tânără de 16 ani, victima unui viol

Patru persoane, inclusiv trei ofițeri de poliție, au murit duminică devreme într-un accident rutier grav în apropiere de Villeneuve-d’Ascq, în Franța. Alte două persoane sunt în stare gravă la spital, conform declarațiilor Ministerului de Interne de la Paris, preluate de site-ul televiziunii de știri BFMTV.

Mai 22, 2023 - 14:46
Urmărește-ne peGoogle news
Trei ofițeri de poliție au murit în Franța într-un grav accident - Polițiștii duceau la spital o tânără de 16 ani, victima unui viol
Foto: Captură Video

Accident mortal a avut loc pe drumul departamental 700 de lângă Villeneuve-dAscq, la vest de Lille, în nordul Franței, în jurul orei 7, duminică de dimineață. Un vehicul al poliției naționale și un autoturism s-au ciocnit violent.

Victimele decedate sunt trei polițiști, doi tineri și o tânără, Manon, Paul și Steven, de la secția de poliție Roubaix. Doi dintre ei aveau 25 de ani, unul – 24 și erau în misiune. A murit și șoferul celei de-a doua mașini.

Mașina poliției naționale a fost găsită în șanț. O a patra persoană se afla în interiorul vehiculului în momentul accidentului. Este o fată de 16 ani, pe care polițiștii o duceau la spital, pentru a putea fi văzută de un medic legist, într-un caz de viol, scrie TF1.

Fata, ca și pasagerul celei de-a doua mașini, a fost găsită în viață, dar în stare critică, și a fost dusă la spital.

„Toate gândurile mele se îndreaptă către familiile victimelor, cărora le transmit condoleanțe. Sprijin deplin pentru răniți”, a reacționat pe Twitter ministrul de interne, Gérald Darmanin.

Poliția națională a reacționat și ea într-un tweet: „Poliția Națională este în doliu. Ne exprimăm marea tristețe după moartea în misiune a trei tineri polițiști, în această dimineață pe drumul din nord”.

Din primele date, se pare că un autoturism a intrat pe contrasens direct în mașina în care se aflau polițiștii și adolescenta. Autospeciala poliției a fost aruncat în șanț.

A fost deschisă o anchetă care urmează să stabilească exact dinamica tragediei.

Sursa: Libertatea