„Brexitul a eșuat” - Anunță Nigel Farage, actor principal în ieșirea Marii Britanii din UE

Nigel Farage, unul dintre cei mai mari susținători ai ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană și fost președinte al partidului UKIP, anunță că Brexitul a eșuat, potrivit Politico.

Mai 20, 2023 - 13:44
Mai 20, 2023 - 13:45
Urmărește-ne peGoogle news
„Brexitul a eșuat” - Anunță Nigel Farage, actor principal în ieșirea Marii Britanii din UE
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Fostul lider al Partidului pro-Brexit a recunoscut că Marea Britanie nu a beneficiat din punct de vedere economic de pe urma părăsirii blocului comunitar.

„Ceea ce a dovedit Brexit-ul, mă tem, este că politicienii noștri sunt la fel de inutili ca și comisarii de la Bruxelles. Am gestionat total greșit acest lucru”, a declarat Farage, răspunzând la o serie de date care sugerează că a existat un impact economic negativ al Brexitului.

„Brexit a eșuat”, a adăugat el. „Nu am reușit să realizăm Brexitul, iar conservatorii ne-au dezamăgit foarte, foarte rău”.

Întrebat dacă ar fi fost mai bine ca Regatul Unit să rămână în UE, Farage a insistat că nu „crede asta nici măcar pentru o clipă”.

Economia britanică s-a luptat să-și revină cu greu după triplul șoc al pandemiei, al războiului din Ucraina și al turbulențelor provocate de ieșirea Marii Britanii din UE.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) preconizează că creșterea PIB-ului britanic va fi a doua cea mai slabă dintre marile economii, după cea a Rusiei; în timp ce organismul guvernamental de supraveghere economică, Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară, a arătat cu degetul spre Brexit pentru o scădere semnificativă a intensității comerțului britanic.

Farage, care acum prezintă o emisiune pe canalul britanic GB News, a refuzat să excludă o revenire politică. În prezent, el este președintele de onoare al partidului populist de dreapta Reform U.K., care s-a format din Partidul Brexit pe care l-a fondat.

Actualul lider al Reform U.K., Richard Tice, a declarat că partidul va candida împotriva fiecărui parlamentar conservator la următoarele alegeri, în încercarea de a stoarce voturile conservatorilor de pe partea dreaptă.