Viață nouă pentru fosta șefă DIICOT Alina Bica - Aceasta locuiește în sudul Italiei și face arest la domiciliu între orele 23:00 și 7:00

Alina Bica, fostă șefă DIICOT, locuiește în sudul Italiei, acolo unde face arest la domiciliu între orele 23:00 și 07:00.

Mai 19, 2023 - 15:01
Mai 19, 2023 - 15:01
Urmărește-ne peGoogle news
Viață nouă pentru fosta șefă DIICOT Alina Bica - Aceasta locuiește în sudul Italiei și face arest la domiciliu între orele 23:00 și 7:00
Foto: Captură Video

Condamnată la 4 ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, ea duce o viață liniștită în localitatea Altamura, provincia Bari, regiunea Puglia.

În toamna anului trecut, la cinci minute de mers de catedrală, un român pe nume Florin Busuioc, a închiriat un spațiu dintr-o clădire istorică și a dechis o pizzerie. Localul se numește Noa și se află în Piazza Madonna Dei Martiri, 22, fiind ”a doua casă a Alinei Bica”.

Florin Busuioc, proprietarul localului, este partenerul Alinei Bica. Acesta a locuit mai bine de 10 ani în Costa Rica, stat în care Alina Bica și Elena Udrea s-au refugiat în 2017-2018, când cele două erau cercetate în mai multe dosare.

Alina Bica se bucură, în Italia, de un regim lejer de executare a pedepsei. Mai exact, ea este obligată să fie la domiciliu înainte de ora 23:00 și să nu părăsească imobilul până dimineața, la 07:00. În rest, are voie să facă ce își dorește, să lucreze și chiar să părăsească orașul.

Această formă de executare a pedepsei este recunoscută doar ”pe jumătate” de instanțele din Românie. În septembrie 2022, Curtea de Apel București a respins contestația la executare a Alinei Bica, iar judecătorii au constatat că ”nu a fost inițiată procedura de punere în executare a pedepsei închisorii, atunci când persoana condamnată nu se află pe teritoriul României”.