Studiu: Noile sisteme de alarmare publică pot opri gazele şi curentul electric în caz de urgenţă

Primăria a montat mai multe sirene electronice pentru alarmare publică în municipiul Sibiu, care pot culege informaţii de la senzori seismici, dar pot şi opri alimentarea cu gaz şi electricitate, informează un comunicat de presă.

Mai 18, 2023 - 14:32
Urmărește-ne peGoogle news
Studiu: Noile sisteme de alarmare publică pot opri gazele şi curentul electric în caz de urgenţă
Imagine cu caracter ilustrativ

„În această săptămână s-a finalizat instalarea altor patru sirene electrice, acestea fiind înlocuite cu unele electronice, performante, printr-un contract, în valoare de aproximativ 265.000 lei, încheiat cu firma Axatrel Service SRL. Acestea sunt amplasate pe străzile E.A. Bielz, Rusciorului, Oştirii şi Podului. Lucrările au presupus demontarea sistemelor vechi şi instalarea sirenelor noi de către personalul specializat al firmei menţionate, împreună cu personalul Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă şi firma John System ce asigură mentenanţa întregului sistem. De ce sunt mai performante aceste sirene noi: pot transmite date culese de la diverşi senzori (seismici, chimici, meteo, avertizări inundaţii); pot opri gazele în caz de calamitate sau să efectueze decuplarea de la reţeaua electrică, în caz de urgentă civilă; permit conectarea de panouri electronice de afişaj prin care se pot transmite populaţiei mesaje; comunică cu centrala de alarmare prin 4 medii de comunicaţie simultan: telefonie mobilă GSM, reţele de calculatoare ethernet (protocol TCP/IP), linie telefonică dedicată, canal radio dedicat (VHF/UHV). Spre exemplu, în caz de urgenţă civilă, aceste sirene pot fi acţionate direct de pe telefonul persoanei responsabile desemnate”, se arată în comunicatul de presă.

Aproape jumătate din cele 35 de sirene din municipiul Sibiu şi staţiunea Păltiniş au fost înlocuite începând cu anul 2016 cu unele electronice.

Sursa: G4Media