Milionarul jefuit în vila din București dormea „echipat” cu zece brățări cu pietre prețioase, ceas de 300.000 de euro, inel cu diamant plus trei lanțuri de aur

Un ceas de lux în valoare de 300.000 de euro, trei brăţări din pietre preţioase la mâna stângă, șapte brăţări cu diamante la mâna dreaptă şi trei lănţişoare din aur cu cruciuliţe din diamante albe la gât și un inel cu diamante în valoare de 100.000 de euro constituiau ”echipamentul” cu care dormea excentricul milionar român Dan Nicorescu în noaptea de 20 octombrie 2020, atunci când a fost jefuit în vila sa din București.

Mai 18, 2023 - 12:41
Urmărește-ne peGoogle news
Milionarul jefuit în vila din București dormea „echipat” cu zece brățări cu pietre prețioase, ceas de 300.000 de euro, inel cu diamant plus trei lanțuri de aur
Foto: Facebook

Toate aceste bijuterii, dar și multe altele similare pe care tâlharii le-au găsit în seif au dispărut odată cu unul dintre cei doi rakeți care au dat atacul în cel mai autentic stil mafiot. Din toată această comoară care valorează jumătate de milion de euro, Nicorescu a recuperat doar o sticlă de Cuvee Dom Perignon Vintage 1995 pe care hoții au furat-o din vilă în noaptea jafului și pe care au uitat-o în apartamentul din sectorul 6 București unde au avut o perioadă ”cuibul”.

Povestea jafului, așa cum a fost relatată anchetatorilor chiar de către Dan Nicorescu, este pur și simplu scenariu de film. Milionarul român a explicat că nu obișnuia să închidă ușa de la intrare pe timpu nopții, iar pe timpul zilei proprietatea sa din nordul Bucureștiului era păzită de un gardian. Culmea, în ziua respectivă Nicorescu îi dăduse liber paznicului.

Jaful efectiv a avut loc între orele 3.00 și 5.00 dimineața, pe 20 octombrie 2020. Omul dormea la acea oră, într-una dintre camerele de la etaj. Cei doi hoți îmbrăcați în negru din cap până în picioare cu fețele ascunse de măști de tip ”Anonymus” peste care erau trase cagule de schi negre au pătruns în camera unde dormea Nicorescu. Unul i-a pus mâna la gură, iar cel de-al doilea l-a ținut de picioare.

Trezit din somn, bărbatul a avut prezența de spirit să-și scoată rapid de la mână ceasul de 300.000 de euro și inelul cu diamante de 100.000 de euro pe care le-a ascuns sub plapumă. S-a zbătut cât a putut fiind ”potolit” cu un aparat cu electroșocuri. Când și-a revenit avea deja cătușe puse la mâini și era legat de un scaun.

Ulterior acestui moment, Nicorescu a fost escortat la parterul vilei unde tâlharii i-au cerut să deschisă seiful. Atunci a observat că unul dintre tâlhari purta la mână ceasul său de lux, ediție limitată. Inelul cu diamante, ascuns în plapumă la momentul inițial al atacului, nu l-a mai găsit după ce a scăpat de hoți, semn că aceștia l-au identificat și luat.

Nicorescu a refuzat inițial să deschidă seiful, invocând faptul că nu mai știe cifrul, dar, cu pistolul la cap, cu mâinile legate în cătușe, sub ploaie de lovituri în coaste și sub amenințarea unei ”plimbări” prin pădure, omul a cedat și a deschis ușa casetei unde se aflau alte bijuterii și ceasuri valoroase. Tâlharii au jefuit tot, inclusiv banii găsiți prin casă (sume mici raportat la valoarea bijuteriilor), dar și o sticlă de șampanie de colecție.

Înainte de plecare, Nicorescu a fost legat de piciorul metalic al unei canapele de mari dimensiuni, iar cheile cătușelor au fost lăsate pe o masă din încăpere, astfel încât victima să nu poată ajunge la ele. Opt ore a stat legat de canapea Nicorescu, până ce partenera sa a venit a doua zi să vadă ce se întâmplă, având în vedere că omul nu mai răspundea la telefon nici ei și nici altor cunoscuți. Femeia l-a găsit întins pe canapea, cu cătușele legate de picior și de elementul metalic al mobilei.

Polițiștii români au reușit să prindă doar unul dintre jefuitorii care au dat atacul în vila lui Dan Nicorescu. Este vorba despre un bărbat cu dublă cetățenie, română și moldovenească, pe numele său real Serghei Rădean, dar care folosește multe alte acte de identitate. Rădean a fost arestat în noiembrie 2020, la exact o lună de la marele jaf.

Serghei Rădean are o bogată carieră de jafuri, fiind apreciat drept primul infractor care a implementat în Europa metoda bancomatelor aruncate în aer. În Federația Rusă a fost reclamat, arestat şi condamnat de pentru droguri, tâlhărie, tăinuire, posesie ilegală de arme, arme ascunse. La 31.07.2009 a fost, extrădat din Ungaria pentru o sentinţă emisă în 2007 pentru furt agravat, asociere criminală privind clonare de cărţi de credit şi alte infracţiuni similare. În prezent, el este urmărit întrucât o nouă sentinţă a fost emisă împotriva lui pentru furt agravat. Inclusiv în Moldova are condamnări pentru furt. A primit o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni, dar a ieșit din penitenciar înainte de termen, la data de 31.10.2017, La puțin timp după liberare a venit în România și s-a apucat de treabă, bancomate aruncate în aer și alte jafuri și tâlhării.

Nu lucrează singur. Anchetatorii români știu că are cel puțin alți doi complici, unul rămas neidentificat, iar un al doilea, parțial identificat. Ar fi un cetățean care se declară apatrid din regiunea Transnistria și care se pare că nu vorbește limba română. Cu acesta din urmă, Serghei Rădean a intrat peste milionarul Nicorescu.

Într-unul dintre apartamentele închiriate de rakeți în București, polițiștii au găsit trei pahare folosite, iar urmele de ADN indică prezența a trei persoane.

Modul lor de operare dovedește o pregătire temeinică, poate chiar militară, la percheziții fiind găsite elemente care indică acest aspect. În plus, înainte să-l jefuiască pe Nicorescu, Serghei și complicii lui au montat o cameră de luat vederi pe tulpina unui arbore aflat peste drum de vila victimei. Timp de 24 de ore au urmărit imaginile care surprindeau exact ce se întâmplă în curtea țintă, programul victimei și al angajaților săi.

Sursa: ziare.com