SUA: Un șofer băut a schimbat locul de la volan cu cățelul său ca să scape de amendă și arest

Un șofer a surprins polițiștii în momentul în care a schimbat locul de la volan cu câinele său pentru a scăpa de amendă și de arest, după ce depășise limita maximă de viteză permisă în localități.

Mai 16, 2023 - 11:17
Urmărește-ne peGoogle news
SUA: Un șofer băut a schimbat locul de la volan cu cățelul său ca să scape de amendă și arest
Imagine cu caracter ilustrativ

Întâmplarea neobișnuită a avut loc în Statele Unite, în Springfield, statul Colorado. Un șofer a susținut în fața polițiștilor că nu era la volan în momentul în care a depăşit limita de viteză pe o şosea din oraș. El circula cu o viteză de 84 de km la oră în loc de 48 de km la oră - viteza legală în Springfield.

După oprirea de către oamenii legii, în fața volanului era cățelul acestuia, el fiind pe scaunul din dreapta.

Dar ce nu știa șoferul este că a fost observat de polițiști în timp ce a făcut schimbul de locuri cu cățelul său, scrie USAToday.com.

Unul dintre ofițerii de poliție l-a urmărit în timp ce se muta de la volan pe prtea din dreapta în interiorul mașinii înainte de a coborî de pe partea pasagerului. 

Incidentul amuzant s-a petrecut sâmbătă, 13 mai, înainte de orele prânzului, iar Poliția din Springfield, Colorado a și postat un comunicat pe paginile de socializare. 

Bărbatul a susținut în continuare că nu se afla la volan, dar era sub influența alcoolului, a anunțat Poliția. După ce a fost luat la întrebări despre cantitatea de băuturi alcoolice pe care a consumat-o, bărbatul a încercat să scape de agenți fugind, însă a fost prins la 20 de metri de locul opririi.

Bărbatul a fost arestat, principalele acuzații fiind legate de conducere defectuoase, cu depășirea vitezei legale, și sub influența băuturilor alcoolice.

Câinele șoferului a fost dat în grija unei cunoștințe cu care va rămâne pe perioada în care acesta o va petrece un timp după gratii.

Postarea Poliției despre „câinele-șofer” a stârnit multe comentarii amuzante din partea internauților. Câinele nu a fost acuzat de nicio infracțiune, a menționat ulterior Poliția din Springfield, fiind eliberat cu un avertisment.