Un israelian a fost arestat după ce a spart serverele HBO și a sustras ultimul episod din „House of the Dragon”

Un bărbat din oraşul Givatayim situat în centrul Israelului a fost arestat luni pentru presupusa spargere a serverelor HBO şi scurgerea episodului final, foarte aşteptat, al serialului de succes "House of the Dragon". Arestarea a urmat unei investigaţii sub acoperire condusă timp de mai multe luni de unitatea cibernetică din cadrul poliţiei, transmite agenţia israeliană TPS.

Mai 15, 2023 - 21:17
Urmărește-ne peGoogle news
Un israelian a fost arestat după ce a spart serverele HBO și a sustras ultimul episod din „House of the Dragon”
Foto: Captură Video

"House of the Dragon" este continuarea celebrei serii HBO "Game of Thrones".

Ancheta a fost iniţiată după ce HBO a depus o plângere cu privire la o suspiciune de spargere a serverelor companiei satelit.

Hackerul ar fi obţinut în mod ilegal ultimul episod al sezonului, care era confidenţial, şi l-ar fi distribuit pe diferite site-uri pirat.

Episodul ar fi fost astfel scurs cu două zile înainte de finalul sezonului, difuzat în octombrie.

O percheziţie a fost efectuată la domiciliul suspectului, în urma căreia au fost sechestrate mai multe dispozitive de stocare digitală şi computere.

Toate probele strânse în timpul anchetei urmează să fie prezentate parchetului pentru o evaluare ulterioară şi luarea unei decizii cu privire la eventuale acuzaţii.

Potrivit poliţiei, atât un utilizator anonim de pe unul dintre site-urile sociale, cât şi un anumit fişier erau denumite "Bird", ceea ce ulterior s-a dovedit că era numele pisicii suspectului.

În pofida scurgerii, 9,3 milioane de telespectatori au vizionat episodul, potrivit HBO.

Potrivit relatărilor din industria divertismentului, al doilea sezon ar urma să fie difuzat în 2024.