Cei doi polițiști de la Brigada Rutieră din București care au fost prinși în flagrant luând șpagă, au demisionat

Cei doi agenți șpagari de la Brigada Rutieră din Capitală au demisionat din Poliție. Mai mult, spun surse apropiate anchetei, comisarul și agentul ar fi dispuși să încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției și să denunțe eventuali alți polițiști corupți. Totul pentru ca, la final, să aibă parte de pedepse mai blânde.

Mai 15, 2023 - 10:23
Urmărește-ne peGoogle news
Cei doi polițiști de la Brigada Rutieră din București care au fost prinși în flagrant luând șpagă, au demisionat
Foto: aktual24.ro

Cei doi politiști au recunoscut totul în fața anchetatorilor. Mai mult, aceștia au spus și ce sume au luat de la șoferi drept mită. Aceștia și-au dat demisia. 

Potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, politiștii ar fi dispuși să încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției cu DNA pentru a-și reduce pedepsele. 

În prezent, aceștia se află în arest la domiciliu.

Cei doi polițiști ar fi luat mită de la cel puţin 23 de şoferi. Potrivit anchetatorilor, poliţiştii acţionau în zone centrale ale Capitalei, precum Dorobanţi, Primăverii, Piaţa Romană sau în apropierea unor cluburi. Oamenii legii aşteptau acolo şoferi cu maşini de lux, pe care mai apoi îi opreau în trafic.

Reamintim că aceștia au fost prinși în flagrant în timp ce acționau în zona Dorobanți. Agenţii rutieri au fost filmați când au oprit un cetățean turc aflat la volanul unui bolid.

Flagrantul a avut loc după câteva luni de filaj. În funcţie de cât de luxoase erau maşinile, dar și în funcție de regulile încălcate de şoferi, cei doi agenți cereau între 1.500 şi 4.000 de lei șpagă.

Gigi Becali sau secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană ar fi fost şi ei opriţi de cei doi agenţi, însă acestora nu li s-ar fi cerut bani.