Sesiune extraordinară de rezidențiat: 962 de candidați pe 628 de locuri și posturi

Ministerul Sănătăţii organizează, duminică, sesiunea extraordinară a concursului de Rezidenţiat, la care s-au înscris 962 de candidaţi. Sunt disponibile peste 600 de locuri, rămase neocupate după examenul din noiembrie 2022.

Mai 14, 2023 - 08:50
Urmărește-ne peGoogle news
Sesiune extraordinară de rezidențiat: 962 de candidați pe 628 de locuri și posturi
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

"La concurs s-au înscris 962 de candidaţi care vor concura pe 628 de locuri şi posturi din cadrul unităţilor sanitare publice. Cele 628 de locuri şi posturi au rămas neocupate în sesiunea din toamna anului 2022 a concursului de rezidenţiat, multe fiind în specialităţi deficitare, precum chirurgia generală, medicina de urgenţă, medicina de familie, neonatologie”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Concursul va fi organizat în centrul universitar Bucureşti. Examenul va începe la ora 10:00, iar accesul în săli va fi permis începând cu ora 08:30.

Potrivit Metodologiei de concurs, candidaţii trebuie să aibă asupra lor buletinul/cartea de identitate sau paşaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate.

”Cei fără un astfel de document valabil nu sunt primiţi în sala de concurs. Candidaţii care nu sunt prezenţi în sală în momentul deschiderii sacilor cu caietele cu întrebări (ora 10:00) nu mai au acces în sala de concurs”, se arată în Metodologie.

Candidaţii vor avea la dispoziţie 4 ore pentru a rezolva 200 de întrebări de tip grilă.

Vor fi declaraţi promovaţi candidaţii care obţin un punctaj de minimum 60% din cel mai mare punctaj obţinut la acest concurs.

"Este foarte important că s-a organizat această sesiune suplimentară de rezidenţiat, deşi logistica organizării nu este deloc simplă, pentru că întărirea resursei umane în sănătate este o prioritate", a declarat pentru sursa citată prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

"O problemă importantă este, însă, legată de repartiţia inegală a personalului medical pe teritoriul ţării: în centrele universitare există un număr mare de medici, spre deosebire de alte zone din ţară unde avem un deficit important pe unele specialităţi. Este important să asigurăm o distribuţie echilibrată a resursei umane pe întreg teritoriul ţării. Ne dorim ca locurile în această sesiune să se ocupe în totalitate, şi vreau să le urez tuturor candidaţilor mult succes", a adăugat Cătălina Poiană.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că se va afla la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.