Mircea Geoană, invitat să țină un discurs la festivitatea de absolvire a studenților Universității Virginia Tech din SUA

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se va adresa duminică, 14 mai, tinerilor care vor participa la ceremonia de absolvire a Universității Virginia Tech în zona metropolitană Washington, D.C., au anunțat reprezentanții universității.

Mai 14, 2023 - 08:45
Urmărește-ne peGoogle news
Mircea Geoană, invitat să țină un discurs la festivitatea de absolvire a studenților Universității Virginia Tech din SUA
Foto: Mircea Geoană/ Facebook

Evenimentul se adresează studenților absolvenți din cadrul programelor din zona Washington, D.C. și a unor programe online. Printre programele de studiu din această zonă se numără programul executiv de masterat în resurse naturale, doctoratul în afaceri, programe postuniversitare în domenii precum arhitectură, inginerie civilă și de mediu, educație, inginerie electrică și informatică, inginerie nucleară,administrație și politici publice, guvern și afaceri internaționale sau afaceri urbane și planificare.

Printre absolvenții din acest an vor fi și aproximativ 85 de studenți din zona D.C. care vor obține diplome în știința și ingineria calculatoarelor, programe afiliate la Virginia Tech Innovation Campus.

„Aștept cu nerăbdare să închei cea mai recentă vizită a mea în Statele Unite felicitându-i pe liderii de mâine de la Virginia Tech. Într-o lume mai periculoasă, leadership-ul Statelor Unite rămâne esențial pentru NATO și pentru securitatea noastră comună în Europa și America de Nord”, a declarat Mircea Geoană.

Pe pagina de internet a universității, Mircea Geoană este prezentat ca fiind „primul secretar general adjunct (al NATO) din România și primul din oricare dintre țările care au aderat la alianță după încheierea Războiului Rece”.

De asemenea, este amintit faptul că Geoană „a fost diplomat și politician, iar în 2009 a fost candidatul partidului său pentru funcția de președinte al României”, „este un susținător puternic al integrării transatlantice și a deținut o serie de funcții internaționale, inclusiv cea de ambasador al României în Statele Unite în perioada 1996-2000”.

Ceremonia de absolvire a studenților din zona D.C. va începe la ora locală 13.00 (20.00 ora României – n.r.) la Centrul pentru Arte al Universității George Mason din Fairfax, Virgina.

Sursa: Libertatea.ro