Două elicoptere și două avioane militare ruse au fost doborâte în regiunea Bryansk, la granița cu Ucraina

Două incidente au avut loc, astăzi, 13 mai 2023, în regiunea Bryansk din Federația Rusă.

Mai 13, 2023 - 21:48
Urmărește-ne peGoogle news
Două elicoptere și două avioane militare ruse au fost doborâte în regiunea Bryansk, la granița cu Ucraina
Foto: Captură Video

Două avioane de luptă rusești și două elicoptere militare au fost doborâte astăzi aproape de granița cu Ucraina, în ceea ce ar fi o lovitură spectaculoasă pentru Kiev, dacă s-ar confirma că atacul îi aparține.

Avionul de vânătoare-bombardă Su-34, avionul de vânătoare Su-35 și două elicoptere Mi-8 formaseră un grup de raid și fuseseră „doborâte aproape simultan” într-o ambuscadă în regiunea Bryansk, învecinată cu nord-estul Ucrainei, potrivit postului de știri rus Kommersant .

„Conform datelor preliminare... luptătorii trebuiau să lanseze un atac cu rachete și bombă asupra țintelor din regiunea Cernihiv din Ucraina, iar elicopterele erau acolo pentru a le susține, pentru a ridica echipajele „Su” dacă ar fi doborâte”, conform informațiilor.

Anterior, agenția de știri de stat rusă TASS a declarat că avionul de război Su-34 s-a prăbușit în acea regiune, dar nu a precizat cauza.

TASS a citat, de asemenea, un oficial al serviciilor de urgență care a spus că un incendiu al motorului unui elicopter a provocat prăbușirea acestuia în apropiere de Klintsy, care se află la aproximativ 40 km de graniță.