Mai multe persoane au fost descoperite într-un camion încărcat cu baxuri de vin ajuns în vamă, la Nădlac

Un camion ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a fost verificat. Așa s-a descoperit că în interior nu se aflau doar baxuri cu sticle de vin, cum indicau actele.

Mai 12, 2023 - 18:34
Urmărește-ne peGoogle news
Mai multe persoane au fost descoperite într-un camion încărcat cu baxuri de vin ajuns în vamă, la Nădlac
Foto: Captură Video

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, ascunşi într-un automarfar ce transporta baxuri cu sticle de vin, paisprezece cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria”, anunță, vineri, Poliția de Frontieră.

Mijlocul de transport, înmatriculat în țara vecină, era condus de un tânăr de 31 de ani, cetățean bulgar. Teoretic, în autotren ar fi trebuit să se afle, în compartimentul destinat transportului de marfă, doar baxurile cu vin. Doar că polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse printre bunurile din TIR, și 14 persoane.

„În data de 12.04.2023, în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar în vârstă de 31 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, baxuri cu sticle de vin pe ruta Bulgaria-Germania.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport, în urma căruia, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, paisprezece cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări”, se precizează în comunicatul Poliției de Frontieră.

Din verificările ce s-au făcut în acest caz, oficialii au stabilit că persoanele depistate ascunse sunt cetățeni din Siria și Irak.

Poliţiştii de frontieră au pornit, așadar, o anchetă, conducătorul auto fiind cercetat pentru trafic de migranți. Și cei 14 oameni găsiți „pitiți” în autotren sunt vizați de cercetări.

„Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”, mai transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.