Cei doi polițiști concediați după ce un tânăr le-a furat autospeciala, au fost reangajați - Ei au câștigat în instanță procesele cu IPJ Sibiu

Cei doi poliști din cadrul IPJ Sibiu care au fost dați afară în luna noiembrie a anului trecut, în urma finalizării anchetei în cazul unei mașini de poliție furată din fața sediului, se pot reîntoarce la serviciu.

Mai 12, 2023 - 14:30
Urmărește-ne peGoogle news
Cei doi polițiști concediați după ce un tânăr le-a furat autospeciala, au fost reangajați - Ei au câștigat în instanță procesele cu IPJ Sibiu
Imagine cu caracter ilustrativ

Sindicatul Național al Polițiștilor din România DECUS a anunțat pe pagina de Facebook că ambii polițiști au câștigat în instanță procesele cu IPJ Sibiu.

”Curtea de Apel Alba Iulia a dispus ca și cel de-al doilea polițist din cadrul IPJ Sibiu, care a fost sancționat cu destituirea din Poliție (reprezentat de Sindicatul DECUS) să fie repus pe funcție”, au anunțat sindicaliștii.

Cei doi polițiști au fost demiși de către conducerea IPJ Sibiu, iar unul dintre ei a câștigat procesul la începutul acestui an și deja s-a întors deja la muncă.

Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu a vorbit despre acest caz la începutul lunii martie.

„Puneți-vă dumneavoastră în locul meu, ați vrea să fiți colegi cu doi polițiști de care-și bate joc un oarecare, umilindu-i în cel mai rău mod posibil?”, a întrebat Șeful IPJ Sibiu, explicând de ce cei doi polițiști au fost concediați și nu doar sancționați așa cum recomandat ancheta internă desfășurată în urma incidentului din noiembrie.

Evenimentul în urma căruia cei doi polițiști au fost dați afară a avut loc în data de 21 octombrie. După miezul nopții un tânăr de 23 de ani din Roșia a furat un Duster al Poliției Rutiere Sibiu și a oprit mașini în trafic, prezentându-se drept polițist.

Demiterile au loc după ce tânărul menționat a fost oprit în trafic, fiind băut, iar apoi a furat mașina din parcarea Biroului Rutier Sibiu.

„La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 00.40, un tânăr, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în comuna Roșia, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Banatului din municipiul Sibiu, rezultatul testării sale alcoolscopice fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În privința autoturismului condus, polițiștii au constatat că este neînmatriculat.

Tânărul a fost însoțit la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind condus la sediul Biroului Rutier Sibiu, pentru întocmirea documentelor, în vederea efectuării de cercetări penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Aici acesta a reușit să fure cheile mașinii de poliție.

Ulterior, în aceeași noapte, în jurul orei 02.55, prin apel 112, un conducător auto a sesizat faptul că, în timp ce se afla pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Sibiu, un bărbat îmbrăcat în ținută civilă a coborât dintr-o autospecială de poliție și i-a solicitat permisul de conducere.

De asemenea, persoana care a făcut sesizarea a precizat și faptul că bărbatul respectiv s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

De îndată s-au declanșat verificări, în vederea identificării autospecialei și persoanei care ar fi utilizat-o, constatându-se în același timp că o autospecială utilizată de către polițiștii Biroului Rutier Sibiu a fost sustrasă din fața sediului unității.

În urma verificărilor efectuate, în jurul orei 03.35, autospeciala în cauză a fost identificată în localitatea Veștem.

Totodată, a fost identificat și depistat și bărbatul care ar fi sustras autospeciala, respectiv tânărul de 23 de ani, care a fost anterior depistat sub influența băuturilor alcoolice”, preciza atunci IPJ Sibiu într-un comunicat de presă.