Israel: Un mort și cinci răniți după ce un bloc a fost lovit de o rachetă lansată din Fâșia Gaza - Se intensifică violențele

Un bloc de locuințe cu patru etaje din Israel a fost lovit joi, 11 mai, de o rachetă lansată din Fâșia Gaza, anunță CNN.

Mai 12, 2023 - 10:49
Urmărește-ne peGoogle news
Israel: Un mort și cinci răniți după ce un bloc a fost lovit de o rachetă lansată din Fâșia Gaza - Se intensifică violențele
Foto: Captură Video

Racheta a lovit un bloc din Rehovot, la sud de Tel Aviv. Un om a murit și cinci au fost răniți.

Încercările de a se ajunge la un acord de încetare a focului sunt blocate, în contextul în care, în ultimele zile, au avut loc atacuri lansate de ambele părți, soldate cu moartea a cel puțin 28 de palestinieni.

Potrivit Forțelor de Apărare Israelului, de la ora 14:30 ora locală (7:30 a.m. ET) au fost lansate din Gaza peste 550 de rachete. În paralel, militanții palestinieni au ripostat împotriva atacurilor aeriene grele ale armatei israeliene.

În urma bombardamentelor au fost uciși patru lideri ai organizației militante palestiniene au murit până acum în bombardamente. Printre cei uciși se află și unul dintre liderii militari ai jihadului islamic palestinian, Ali Ghali.

Armata israeliană a anunțat că atacurile sale au vizat ”peste 40 de rampe de lansare de rachete şi obuze de mortiere” aparţinând Jihadului Islamic, după ce au fost vizaţi şi luptători.

Violențele de acum între grupările armate palestiniene din Fâşia Gaza şi Israel sunt cele mai grave din august 2022.Un bilanț făcut public de AFP arată că, de la începutul anului, în urma violențelor au murit peste 132 de palestinieni, 19 israelieni, un ucrainean şi un italian. Printre victime se află și copii.