Un lider PNL acuză AUR de extremism și cere scoaterea partidului condus de George Simion în afara legii

Un lider PNL cere scoaterea partidului condus de George Simion în afara legii, după violențele de la Parlament. Alexandru Muraru acuză formațiunea de extremism.

Mai 11, 2023 - 13:25
Urmărește-ne peGoogle news
Un lider PNL acuză AUR de extremism și cere scoaterea partidului condus de George Simion în afara legii
Foto: Alexandru Muraru / Facebook

Scoaterea partidului extremist AUR în afara legii a fost cerută de liderul PNL Iași, Alexandru Muraru, după protestul violent din fața Parlamentului. Alexandru Muraru este și consilierul premierului pe probleme de xenofobie și antisemitism și un critic constant al formațiunii conduse de George Simion.

„Scoaterea partidului extremist AUR în afara legii devine deja o chestiune foarte probabilă. Partidul extremist, neofascist, de sorginte legionară este pe drumul pe care l-a avut partidul Zorii Aurii în Grecia. Vor ajunge să producă violențe zilnice pe scară largă și probabil crime. Acest partid extremist, prin acțiunile iresponsabile, prin instigarea la violență și vandalism, a confiscat democrația și a pătat memoria celor care s-au jertfit pentru generațiile următoare.

Sloganele și simbolurile folosite de unii manifestanți în cadrul protestului din fața Parlamentului României, la care au luat parte și demnitari ai grupului parlamentar AUR, sunt insultătoare pentru memoria suferințelor celor care și-au pierdut viața în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste și puținilor urmași ai acestora”, a transmis Alexandru Muraru.