Fostul șef al Poliției Rutiere din Corabia și procurorul Sorin Lia au fost reținuți

Fostul șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, procurorul Sorin Lia și Narcis Sorin Bulintiș, fostul șef al Poliției Rutiere din același oraș, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Mai 11, 2023 - 13:09
Urmărește-ne peGoogle news
Fostul șef al Poliției Rutiere din Corabia și procurorul Sorin Lia au fost reținuți
Foto: Procurorul Sorin Lia și Narcis Sorin Bulintiș, fostul șef al Poliției Rutiere Corabia

Sorin Lia este acuzat că ar fi influențat alți procurori care instrumentau dosarele în care fostul șef al Poliției Rutiere Corabia era acuzat că are o afacere de transport de marfă - un lucru incompatibil cu funcția acestuia, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Narcis Sorin Bulintiș ar fi înființat o firmă de transport, pe care a trecut-o pe numele soției sale, și ar fi folosit în acest sens mai multe TIR-uri, potrivit informațiilor din presa locală.

Din 2013 și până în prezent, împotriva acestuia s-au deschis trei dosare, însă la intervenția lui Sorin Lia, nu a fost începută urmărirea penală, scrie Imperativ.

Sorin Lia este cercetat pentru favorizarea făptuitorului, dar și pentru furnizarea de informații nedestinate publicității unor persoane neautorizate.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a redeschis dosarele în care nu începuse urmărirea penală față de acesta.

Sorin Lia a candidat fără succes pentru un loc în CSM. Acesta este absolvent al Academiei de Poliție București, a lucrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, iar în 2018 a devenit prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia.

Alți doi polițiști au fost reținuți în acest caz, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Sursa: ziare.com