Franța: Amenințări radicale în stradă - „L-am decapitat pe Ludovic al XVI-lea, Macron, vezi că putem să o facem din nou!”

Amenințările fără precedent din Hexagon iau proporții. Președintele Emmanuel Macron este amenințat cu decapitarea.

Mai 10, 2023 - 14:33
Urmărește-ne peGoogle news
Franța: Amenințări radicale în stradă - „L-am decapitat pe Ludovic al XVI-lea, Macron, vezi că putem să o facem din nou!”
Imagine cu caracter ilustrativ

„L-am decapitat pe Ludovic al XVI-lea, Macron, vezi că putem să o facem din nou!”

Sloganul este scandat cu regularitate în cadrul manifestațiilor față de reforma pensiilor.

Îndemnul a ajuns și pe buzele unui consilier regional de extremă stânga, care este, totodată, un delegat în Confederația Generală a Muncii în domeniul sănătății. Bărbatul a strigat minute în șir în fața sediului Partidului Renașterea al președintelui Macron.

Christophe Prudhomme susține, însă, că declarațiile sale sunt ”simbolice” și că fiecare om în parte are dreptul să își exprime furia.  Fiind furios pe deciziile adoptate în Franța, politicianul francez îl consideră pe Macron ca fiind „mai mult decât un rege, este zeul Jupiter”.

Cu toate acestea, declarațiile politicianului, dar și ale manifestanților, au șocat întreaga clasă politică franceză. Julien Bayou, deputat ecologist, s-a declarat șocat: „Ăsta nu e deloc rolul unui ales. Nu este un slogan pe care l-aș fi scandat”.

Valerie Pecresse, președinta regiunii Île-de-France, „condamnă ferm” spusele lui Christophe Prudhoome.  „Acest apel la violenţă şi la ură împotriva preşedintelui Republicii este intolerabil şi-i dezonorează mandatul de consilier regional”, consideră oficialul francez.