Ionuț Stroe: Nicolae Ciucă este în mod automat candidatul PNL la prezidențiale

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat că premierul Nicolae Ciucă are calitățile necesare pentru a intra în cursa pentru Cotroceni și este în mod automat candidatul PNL la prezidenţiale.

Mai 9, 2023 - 08:25
Urmărește-ne peGoogle news
Ionuț Stroe: Nicolae Ciucă este în mod automat candidatul PNL la prezidențiale
Foto: Ionut Stroe/ Facebook

„Este exagerat să avansăm astfel de scenarii în momentul de faţă. Evident, este în mod automat şi candidatul nostru”, a spus Ionuţ Stroe, întrebat în emisiunea Proiect de ţară: România, dacă Nicolae Ciucă este candidatul PNL la alegerile prezidenţiale.

„Din punctul nostru de vedere este profilul care cadrează perfect cu această funcţie, a dovedit nu numai competenţă, nu numai decenţă, cumpătare, dar în relaţia partidelor din coaliţie a fost omul echilibrului, a fost omul care tot timpul a fost orientat tot timpul mult mai mult către seriozitate şi muncă decât către competiţiile politice şi mizele mai micuţe”, a mai spus Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal. 

Și Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat, săptămâna trecută, că partidul său îşi doreşte să aibă un candidat bun la alegerile prezidenţiale, astfel încât un liberal să conducă România pentru următorii cinci ani, sugerând că premierul Nicolae Ciucă este cea mai bună opțiunepentru fotoliul de la Cotroceni. 

„PNL îşi propune să guverneze bine România şi în acest an şi anul viitor, să obţinem un scor bun la alegerile de anul viitor, astfel încât să guvernăm România şi după 2024”, a afirmat, miercuri seară, la TVR Info, secretarul general al PNL, Lucian Bode.

Acesta a precizat că liberalii îşi doresc să câştige alegerile prezidenţiale.

„Ne propunem ca anul viitor să avem un candidat care să dea preşedintele României pentru următorii 5 ani. Un candidat cu şanse să câstige Presedinţia României. Astăzi preşedintele PNL este opţiune pentru a candida la funcţia de preşedinte al României”, a mai afirmat Bode, referindu-se la premierul României, Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat că rocada guvernamentală va avea loc „fără prea multe discuţii”.

„Eu am spus de fiecare dată că, pentru mine, este importantă direcţia în care va merge România. Pentru mine e important ca PNL să rămână la guvernare şi după 2024 (...). În aceste conditii eu voi rămâne în viitorul Guvern dacă PNL va dori acest lucru, dacă preşedintele României şi presedintele PNL îmi vor acorda sprijin”, a mai spus Bode.

Sursa: Hotnews.ro