SUA: Fosta angajată a unei morgi a vândut părți de la cadavrele pe care trebuia să le incinereze, pentru 11.000 de dolari

O fostă angajată de la o morgă din statul american Arkansas este acuzată că a vândut părți din cadavre, furate de la o universitate de medicină. Femeia de 36 de ani ar fi câștigat 11.000 de dolari din această afacere, conform New York Post.

Mai 7, 2023 - 22:23
Urmărește-ne peGoogle news
SUA: Fosta angajată a unei morgi a vândut părți de la cadavrele pe care trebuia să le incinereze, pentru 11.000 de dolari
Foto: Pulaski County Sheriff's Office

Potrivit anchetatorilor, Candace Chapman Scott i-a vândut 20 de cutii cu organe și membre de la cadavre unui bărbat pe care l-a cunoscut pe un grup de Facebook.

Scot a pledat nevinovată la cele 12 capete de acuzare care o vizează. Femeia se află în acest moment după gratii și așteaptă ca marți să afle dacă va fi eliberată pe cauțiune.

Bărbatul care ar fi cumpărat rămășițele se numește Jeremy Lee Pauley.

Scott a lucrat pentru o firmă de pompe funebre din Arkansas. O parte din munca ei a inclus transportul, incinerarea și îmbălsămarea rămășițelor umane.

Potrivit Universității de Științe Medicale din Arkansas, casa de pompe funebre este locul unde a trimis rămășițele cadavrelor care fuseseră donate pentru ca studenții la medicină să le examineze.

În octombrie 2021, Scott l-a abordat pe Pauley și i-a oferit să-i vândă rămășițele pe care universitatea le-a trimis și pe care morga trebuia să le incinereze și apoi să returneze cenușa.

„Doar din curiozitate, ai cunoaște pe cineva interesat de un creier complet întact și îmbălsămat?”, i-a scris femeia lui Pauley, în primul ei mesaj pe Facebook, potrivit rechizitoriului.

În următoarele nouă luni, Scott i-a vândut lui Pauley fetuși, creiere, inimi, plămâni, organe genitale, bucăți mari de piele și alte părți ale cadavrelor. Conform rechizitoriului, la un moment dat, Scott a vândut rămășițele unui făt cu reducere pentru că „nu este într-o formă foarte bună”.

Într-un alt mesaj, din 2 decembrie 2021, Scott s-a oferit să-i vândă lui Pauley „două creiere, unul cu calotă, trei inimi, una tăiată, doi sâni falși, o bucată mare de piele cu buric, [un] braț, o uriașă bucată de piele și un plămân” pentru 1.600 de dolari.

Scott a primit o plată de la Pauley, în aceeași zi, de 1.600 de dolari. Ea a mai încasat în alte 16 tranzacții suma de 10.975 de dolari.

Procurorii au cerut ca Scott să rămână în spatele gratiilor până la începerea procesului, pentru că ar putea fugi, având în vedere că riscă ani grei de închisoare. Femeia va apărea marți în fața instanței, urmând să afle dacă îi va fi aprobată cererea de eliberare pe cauțiune.