Președintele Joe Biden a cerut din nou Congresului să interzică puştile de asalt, după ultimul masacru care a avut loc în Texas

Preşedintele american Joe Biden a cerut din nou duminică Congresului să interzică puştile de asalt, la o zi după un masacru comis într-un centru comercial din Texas, relatează AFP.

Mai 7, 2023 - 21:47
Urmărește-ne peGoogle news
Președintele Joe Biden a cerut din nou Congresului să interzică puştile de asalt, după ultimul masacru care a avut loc în Texas
Foto: Joe Biden / Twitter

„Cer din nou Congresului să adopte o lege care să interzică puştile de asalt şi încărcătoarele cu mare capacitate, cu instituirea unei verificări a antecedentelor judiciare şi psihiatrice. Cer o reglementare sigură asupra armelor. Cer să se pună capăt imunităţii fabricanţilor de arme”, a afirmat Biden într-un comunicat.

„O voi semna imediat”, a afirmat el.

„Avem nevoie de mai multe acte şi cât mai repede pentru a salva vieţi”, a subliniat preşedintele SUA.

„Prea multe familii au scaunele goale în jurul mesei lor. Membrii republicani ai Congresului nu pot continua să răspundă acestei epidemii cu o ridicare din umeri. Gândurile şi rugăciunile trimise pe Twitter nu sunt suficiente”, a denunţat Joe Biden.

Sâmbătă după-amiază, un bărbat înarmat a deschis focul într-un centru comercial din regiunea Dallas, în statul Texas, ucigând opt persoane şi rănind multe altele înainte de a fi el însuşi ucis.

Printre victime figurează şi copii, potrivit preşedintelui.

Joe Biden a denunţat un „act de violenţă fără sens” şi a ordonat coborârea în bernă a drapelelor deasupra Casei Albe şi a clădirilor publice federale şi militare ca omagiu adus victimelor.

SUA, unde masacrele se produc cu regularitate, înregistrează mai multe arme individuale decât locuitori.

Apelul lui Joe Biden are puţine şanse să ducă la o interzicere a acestui tip de arme de către Congres. Republicanii, care controlează Camera Reprezentanţilor, i se opun cu vehemenţă.

Sursa: G4Media