Executivul pregătește un nou pachet social: Asistență medicală și livrare de alimente la domiciliu

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a făcut un anunț important pentru pensionarii români. Guvernul lucrează la un nou proiect, prin care să ofere un alt pachet social.

Mai 6, 2023 - 19:14
Urmărește-ne peGoogle news
Executivul pregătește un nou pachet social: Asistență medicală și livrare de alimente la domiciliu
Foto: Marcel Boloș / Facebook

De data aceasta, în discuție sunt mai multe lucruri, printre care un medic trimis la domiciliu sau mâncare direct acasă.

Pensionarii cu venituri mici vor putea beneficia de asistență medicală și de livrare de alimente la domiciliu. Vor putea beneficia de aceste noi pachete românii până în 60 de ani şi cei cu un venit până în 1700 de lei.

„Deja este scos în dezbatere publică pentru a asigura aceste tipuri de servicii la domiciliul persoanelor vârstnice. Avem în vedere o limită de venit care este aplicabilă acum și pentru voucherele de alimente, respectiv 1.700 lei.

Intenționăm ca prin aceste servicii, cele de catering, dar și cele de asistență medicală primară, să venim în ajutorul persoanelor vârstnice. Noi aici avem și propusă o limită de vârstă, respectiv 60 de ani.

Și din acest punct de vedere, bugetul care este alocat în programul operațional „Incluziune și demnitate socială” este în jur de aproximativ 150 de milioane de euro”, a anunţat Boloş.

Se pregăteşte o premieră pentru România în ceea ce priveşte sectorul asistenţei sociale pentru vârstnici. Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, anunţă un pachet de vouchere şi ajutoare pentru pensionari absolut nemaiîntâlnite în România.

„Intenționăm să depunem toate diligențele necesare încât din septembrie să fie operațional acest tip de serviciu. El este așteptat în rândul beneficiarilor, respectiv al persoanelor vârstnice, și mai ales că urmează din nou o iarnă care va fi destul de dificilă.

Din acest punct de vedere, în special vârstnicii singuri au nevoie de aceste tipuri de asistență la domiciliu”, a anunţat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

Sursa: Național