S-a încheiat procesul lui Ed Sheeran în care acesta a fost acuzat că a plagiat un cântec din anii 1970

Un juriu a concluzionat că artistul britanic Ed Sheeran nu a plagiat meloda anilor 1970 a lui Marvin Gaye și Ed Townsend ”Let’s Get It On” atunci când a creat hitul său ”Thinking Out Loud”.

Mai 4, 2023 - 22:56
Urmărește-ne peGoogle news
S-a încheiat procesul lui Ed Sheeran în care acesta a fost acuzat că a plagiat un cântec din anii 1970
Foto: Captură Video Ed Sheeran

Verdictul de la New York a venit după un proces de două săptămâni. Judecătorul a constat că ”creația independentă este o apărare completă, indiferent cât de asemănătoare este acea melodie”.

Sheeran a mulțumit juriului ”pentru că a luat decizia care va ajuta la protejarea procesului creativ al compozitorilor”, în SUA și în alte părți, într-o declarație pe care a citit-o în fața tribunalului după verdict.

”Lucrăm din greu pentru a crea în mod independent melodii care se bazează adesea pe experiențe personale din viața reală. Este devastator să fim acuzați că furăm melodiile altcuiva când am depus atât de multă muncă”, a spus el, potrivit CBS News.

”Sunt doar un tip cu o chitară, căruia îi place să scrie muzică pentru ca oamenii să se bucure”, a continuat Sheeran. ”Nu sunt și nu îmi voi permite niciodată să fiu o pușculiță pe care să o scuture cineva”.

Moștenitorii lui Ed Townsend au susținut că sunt prea multe asemănări între piesa din 1973 și Thinking Out Loud, hitul cântărețului britanic, lansat în 2014.

În cazul în care judecătorul ar fi constat că piesa era copiată, artistul anunțase anterior că va renunța la muzică.