Un bărbat acuzat că a încercat să violeze o copilă de 14 ani s-a spânzurat cu firul telefonului fix din arestul poliţiei din Galaţi

Un bărbat de 43 de ani din Galaţi, acuzat că ar fi încercat să violeze o copilă de 14 ani, s-a spânzurat în arestul poliţiei, cu firul telefonului fix montat pe unul dintre pereții încăperii.

Mai 2, 2023 - 15:14
Urmărește-ne peGoogle news
Un bărbat acuzat că a încercat să violeze o copilă de 14 ani s-a spânzurat cu firul telefonului fix din arestul poliţiei din Galaţi
Foto: Unsplash/ imagine cu caracter ilustrativ

Pe 27 aprilie, mama fetei de 14 ani a anunţat că fiica sa a fost victima unei posibile tentative de viol.

Fata mergea pe o stradă din cartierul de case în care locuiau, când un bărbat ar fi abordat-o, a tras-o de haine şi a dus-o în curtea casei sale, unde ar fi încercat să o dezbrace împotriva voinței sale.

Fata a reuşit să fugă şi să îi anunţe pe părinţi, scrie observatornews.ro.

Poliţiştii l-au găsit pe bărbat a doua zi şi au strâns din casa acestuia mai multe probe, iar după audieri, individul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Pe 29 aprilie 2023, bărbatul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.

După prezentarea acestuia la Judecătoria Galați, a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar suspectul a fost dus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați.

În dimineaţa zilei de 30 aprilie, individul a fost găsit spânzurat cu cablul telefonului fix aflat în cameră, pe un perete, în camera de detenţie.

Polițiștii au încercat să îi acorde primul ajutor până la sosirea salvatorilor. La faţa locului, s-a prezentat şi un echipaj SMURD, care a aplicat manevrele de resuscitare, conform protocolului medical, însă a fost constatat decesul.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Galați, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, urmând a se stabili împrejurările în care s-a produs acest incident, precum și dacă au fost respectate toate dispozițiile legale și procedurile interne privind încarcerarea persoanelor private de libertate și modul de supraveghere.