Cancelarul Scholz avertizează: Ucraina nu are dreptul să lanseze tiruri cu arme germane asupra teritoriului Rusiei

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Ucraina nu are dreptul să utilizeze armele primite din partea Germaniei pentru a efectua tiruri asupra teritoriului Federaţiei Ruse, scrie marţi publicaţia germană Die Zeit, citată de agenţia de presă ucraineană Unian.

Mai 2, 2023 - 14:24
Urmărește-ne peGoogle news
Cancelarul Scholz avertizează: Ucraina nu are dreptul să lanseze tiruri cu arme germane asupra teritoriului Rusiei
Foto: Olaf Scholz/Facebook

Şi alţi furnizori occidentali de arme au stabilit reguli similare pentru Ucraina, a spus Scholz la un eveniment public la Bendorf, în landul Rheinland-Pfalz.

Cancelarul german a subliniat necesitatea ca ţările occidentale să acorde Kievului asistenţa necesară, dar în acelaşi timp a avertizat că trebuie făcut totul pentru a nu permite declanşarea unui război între Rusia şi NATO.

Partenerii occidentali ai Ucrainei, care îi furnizează ajutor militar pentru a contracara agresiunea rusă, subliniază în mod regulat că nu susţin loviturile asupra teritoriului Rusiei în special cu utilizarea armelor livrate de ei, notează Unian, amintind că SUA au subliniat în mod particular că respectă deciziile Ucrainei pe câmpul de luptă, dar nu aprobă loviturile asupra teritoriului Rusiei.

În acelaşi timp, explozii au loc cu regularitate pe teritoriul Federaţiei Ruse, pentru care Ucraina de cele mai multe ori nu şi-a asumat responsabilitatea.

Poziţia autorităţilor de la Kiev a fost până acum aceea că incidentele de pe teritoriul Rusiei sunt problemele statului agresor.

Secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare, Oleksii Danilov, a declarat recent că Ucraina dispune de propriile arme pentru a lovi ţinte de pe teritoriul Federaţiei Ruse.

La rândul său, Direcţia principală de informaţii de pe lângă Ministerul ucrainean al Apărării (GUR) afirmase că Kremlinul se afla în zona de ţintă a forţelor armate ucrainene.

Rusia a declanşat o invazie în Ucraina la 24 februarie 2022 în ceea ce ea numeşte ‘operaţiune militară specială’, iar Kievul şi Occidentul – o agresiune brutală, neprovocată, ilegală şi nejustificată împotriva unui stat independent, prima de acest gen în Europa după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Sursa: G4Media