SUA: Departamentul de Poliție din New York a anunțat că va introduce roboți printre efectivele sale

Departamentul de Poliție din New York a anunțat că va introduce roboți printre efectivele sale, inclusiv "digidogul". Acest agent special a mai fost folosit în situații anterioare, dar a fost criticat pentru prețul său: 75.000 de dolari.

Mai 1, 2023 - 21:35
Urmărește-ne peGoogle news
SUA: Departamentul de Poliție din New York a anunțat că va introduce roboți printre efectivele sale
Foto: Captură Video

Oficialii orașului au făcut anunțul în Times Square și au arătat presei roboții.

Comisar al poliției din New York: Astăzi anunțăm trei noi tehnologii de menținere a ordinii publice în orașul New York. Robotul de securitate autonom K-5. Spot, robotul digidog. Și sistemul de atașare GPS Starchase.

Primarul orașului New York: Acesta este începutul unei serii de lansări pe care le vom face pentru a arăta cum s-a transformat siguranța publică. Acesta este tipul de tehnologie de care avem nevoie și există o nouă versiune a tehnologiei care, prin inteligența artificială, ne permite să mergem și mai departe pentru a preveni în mod corespunzător infracțiunile și pentru a-i aresta pe cei care sunt responsabili de infracțiuni.

Digidog a fost văzut pe teren cu camere și microfoane atașate, permițând poliției să obțină imagini live ale unei situații fără ca un om să fie prezent.