Timișoara: Kelemen Hunor a fost ales pentru al patrulea mandat la conducerea UDMR

Kelemen Hunor a fost validat sâmbătă, 29 aprilie, în funcţia de preşedinte al UDMR pentru cel de-al patrulea mandat, în cadrul celui de-al XVI-lea Congres al Uniunii, care a avut loc la Timişoara.

Apr 29, 2023 - 21:09
Urmărește-ne peGoogle news
Timișoara: Kelemen Hunor a fost ales pentru al patrulea mandat la conducerea UDMR
Foto: Kelemen Hunor/Facebook

Din cei 835 de delegaţi prezenţi şi-au dat votul pentru realegerea lui Kelemen Hunor în funcţia de preşedinte 653 de delegaţi, şapte voturi au fost invalide iar restul nu au votat.

În cadrul programului cu care a câştigat noul mandat, Kelemen Hunor a comentat că mediul nostru social, politic şi economic este în continuă schimbare, iar maghiarii din Transilvania trebuie să găsească o cale în această lume aflată în schimbare şi unde nu este deja o cale, trebuie să construiască ei înşişi una, să aibă succes ca indivizi, comunitate, ca maghiari aici, pe pământul natal.

"Întotdeauna am spus că vrem să prosperăm pe pământul nostru natal ca şi comunitate maghiară, păstrând şi recreând identitatea noastră cu elementele sale, dar nu este suficient. (...) Trebuie să facem această ţară un loc în care merită să trăieşti. Pe lângă cadrul instituţional, de păstrarea identităţii şi a siguranţei din punct de vedere legal, trebuie să îmbunătăţim condiţiile privind calitatea vieţii, a serviciilor publice, trebuie să formăm ţara astfel încât maghiarii să rămână aici, iar acest lucru depinde mai ales de noi. În acest demers este nevoie de toată lumea", a spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a susţinut că trebuie create acele condiţii care asigură locuri de muncă şi un venit decent, grijă faţă de cei aflaţi în nevoie, dar şi siguranţă pentru generaţiile tinere într-o ţară bună, în care sunt rădăcinile, iar ramurile se îndreaptă spre viitor. Pentru UDMR, potrivit liderului său politic, mai presus de toate este faptul că nu reprezintă valori şi interese abstracte, ci este o forţă organizatoare a comunităţii, care vede în comunitate şi individul, dar nici pe individ nu-l vede niciodată detaşat de comunitate, ci ca o parte integrantă a acesteia.

El a subliniat importanţa câştigării alegerilor din 2024, care vine cu o miză unică şi reală, cu o mare oportunitate.

"Pentru noi, pentru Uniune, cel mai important este reprezentarea comunităţii noastre, sprijinirea maghiarilor din România, prosperitatea comunităţii noastre. Toate celelalte urmează după. Suntem în măsură să aplicăm acestea, dacă suntem acolo unde se iau deciziile. Aceasta presupune însă să primim din nou susţinerea comunităţii. Pe termen scurt, asta înseamnă că vrem să continuăm munca pe care am început-o. (...) Mă angajez să pun experienţa şi cunoştinţa mea acumulate în ultimii 26 de ani şi mai ales în ultimii 12 ani în slujba acestei comunităţi. Pentru aceasta vă cer sprijinul la congresul de astăzi", a afirmat Kelemen Hunor.