România, o țară cu risc ridicat de sclavie modernă: „Încălcări ale drepturilor omului și muncii” susține un europarlamentar francez

Europarlamentarul francez André Rougé de la Grupul Identitate și Democrație s-a adresat Comisiei Europene și a notat că România, Grecia, Italia și Bulgaria sunt printre țările cu risc ridicat de sclavie modernă.

Apr 28, 2023 - 11:21
Urmărește-ne peGoogle news
România, o țară cu risc ridicat de sclavie modernă: „Încălcări ale drepturilor omului și muncii” susține un europarlamentar francez
Foto: dayfr.com

Europarlamentarul a justificat afirmația prin faptul că, în țările menționate, există ”numeroase încălcări ale drepturilor omului și ale muncii, inclusiv sclavia și comerțul cu sclavi”. Acesta a subliniat că, la nivel mondial, 50 de milioane de oameni sunt victime ale sclaviei moderne – ceea ce reprezintă o creștere cu aproape 10 milioane în comparație cu estimările Organizației Internaționale a Muncii pentru 2016, transmite Reporter.gr, citată de Rador.

Europa nu face excepție de la această tendință, subliniază europarlamentarul francez, adăugând că, pentru mai multe țări din UE, riscul estimat de încălcări ale drepturilor omului asociate cu sclavia modernă a fost revizuit în sens ascendent în Indicele Sclaviei Moderne.

România, Grecia, Italia și Bulgaria au fost catalogate drept țări cu „risc ridicat” ca urmare a numeroaselor încălcări ale drepturilor omului și ale muncii, inclusiv sclavia și comerțul cu sclavi.

Migranții sunt cei mai predispuși să cadă victimele sclaviei, deoarece sunt folosiți ca forță de muncă ieftină și ușor exploatabilă, iar această situație este consolidată prin crearea și menținerea rutelor de migrație către Europa, conchide europarlamentarul.