Doi polițiști de la Rutieră, ridicați de DGA din centrul Capitalei: Au fost prinși în timp ce luau mită de la șoferul unui Porsche

Doi polițiști de la Poliția Rutieră au fost prinși în flagrant de DGA joi, 27 aprilie, în timp ce luau mită în Capitală, în zona Dorobanți.

Apr 27, 2023 - 14:46
Apr 27, 2023 - 18:48
Urmărește-ne peGoogle news
Doi polițiști de la Rutieră, ridicați de DGA din centrul Capitalei: Au fost prinși în timp ce luau mită de la șoferul unui Porsche
Foto: Captură Video

UPDATE:

Cei doi polițiști au fost identificați: comisarul Andrei Pantea și agentul Vali Olteanu.

Andrei Pantea a fost ales, în octombrie 2020, președinte al Filialei Dâmbovița a SIDEPOL - Sindicatul Democratic al Polițiștilor. Potrivit chindiamedia.ro, Andrei Pantea avea în 2020 38 de ani și este polițist din anul 2006. A activat ca ofițer CSTIC la IPJ Dâmbovița, ulterior la Poliția Pucioasa, Serviciul Investigații Criminale , Serviciul AESP și la Poliția Răcari-Formațiunea Investigații Criminale.

Reacția Poliției Capitalei

Poliția Capitalei a anunțat, despre cei doi polițiști din cadrul DGPMB vizați de o anchetă privind fapte de corupție, că s-a dispus de către conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București declanșarea cercetării disciplinare față de aceștia, prin Serviciul Control Intern.

La finalizarea verificărilor urmează să fie dispuse eventuale măsuri legale în consecință.

„De asemenea, în cazul în care s-ar dispune punerea în mișcare a acțiunii penale, conform dispozițiilor legale, polițiștii ar fi puși la dispoziția unității. Precizăm faptul că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București se disociază de astfel de comportamente și sprijină organele abilitate în anchetele derulate”, potrivit Poliției Capitalei.


Un ofițer și un agent au luat mită de la șoferul unui Porsche cu număr de Turcia, anunță surse judiciare citate de aktual24.ro.

Acțiunea a fost organizată de Direcția Generală Anticorupție sub coordonarea Direcției Naționale Anticorupție, desfășurându-se în zona Dorobanți.

Cei doi polițiști activează la Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei, unul fiind ofițer, celălalt agent, și ar fi fost prinși în flagrant în timp ce primeau bani de la un șofer pentru a nu dispune sancțiuni pentru abateri la regimul rutier, au precizat surse judiciare pentru Adevărul.

Anchetatorii vor face audieri în acest caz.