Augustin Zegrean, fost președinte CCR: Salariile bugetarilor vin tot din privat - Interzicerea cumulului pensiei cu salariul este neconstituțională

Interzicerea cumulului pensiei cu salariul este neconstituțională, spune fostul președinte CCR Augustin Zegrean. Mai mult, acesta vorbește și despre noua lege a salarizării, care ar putea veni atât cu majorări, cât și cu tăieri de venituri, așa cum inclusiv ministrului Investițiilor Marcel Boloș a spus.

Apr 26, 2023 - 07:33
Urmărește-ne peGoogle news
Augustin Zegrean, fost președinte CCR: Salariile bugetarilor vin tot din privat - Interzicerea cumulului pensiei cu salariul este neconstituțională
Foto: CCR

Augustin Zegrean susține că bugetarii ar trebui să se abțină să comenteze de salariile din privat, pentru că din impozitele patronilor sunt plătiți.

"Mă amuză cu legea unică de salarizare, am avut atâtea și niciuna nu s-a respectat. Salariile bugetarilor se plătesc din banii din privat, nu poate statul să vină să spună dați salarii mai mici, ei plătesc impozit, dacă sunt salarii mai mari și impozitul e mai mare, vor putea plătii salarii mai mari la stat. Curtea s-a pronunțat cu privire la cumul pensie cu salariu în 2012, a spus CCR că pot fi cumulate în situația în care e vorba de o persoană în exercitarea unui mandat alex pe o anumită perioadă de timp, nu îl scoți acum că e pensionar dar nu îi iei salariul că e pensionar, eu nu am găsit în constituțiile lumii referiri la cumulul pensiilor cu salariul", a spus Zegrean la Realitatea PLUS.