Ministerul Apărării anunță că peste 400 de militari români vor participa la exercițiul „Anakonda 23” din Polonia

Peste 400 de militari cu aproximativ 60 de mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 151 Infanterie ''Războieni'' şi Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab", vor participa la exerciţiul multinaţional "Anakonda 23" ce va avea loc în Polonia, în perioada 28 aprilie - 18 mai, transmite MApN.

Apr 24, 2023 - 12:10
Urmărește-ne peGoogle news
Ministerul Apărării anunță că peste 400 de militari români vor participa la exercițiul „Anakonda 23” din Polonia
Foto: Ministerstwo Obrony Narodowej

Potrivit sursei citate, militarii români se vor instrui alături de alte structuri din ţări membre ale Alianţei şi partenere, exerciţiul "Anakonda 23" reprezentând cea mai înaltă formă de instruire a Forţelor Armate Poloneze şi unul dintre evenimentele majore de instruire în cadrul NATO.

În acest context, începând de luni, convoaie cu personal şi tehnică se vor deplasa pe căi de comunicaţii rutiere din garnizoanele Iaşi şi Craiova în vederea participării la acest exerciţiu, planificat încă din anul 2021.

Batalionul ieşean, unitate din cadrul Brigăzii 15 Mecanizată "Podu Înalt", a fost înfiinţat la data 15 septembrie 1994 şi este continuatorul tradiţiilor de luptă ale Batalionului 1 Infanterie din Regimentul 15 Infanterie "Războieni". În cei 28 de ani de existenţă, "Lupii Negri" au participat la 10 misiuni internaţionale de menţinere a păcii, în cinci zone ale globului (Angola, Bosnia, Albania, Irak şi Afganistan). De asemenea, militari din acest batalion au participat la numeroase exerciţii multinaţionale în SUA, Germania, Ucraina, Norvegia, Slovacia, Bulgaria şi Republica Moldova.

Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", înfiinţat la 15 septembrie 1994 prin reorganizarea Regimentului 26 Mecanizat "Rovine", este continuatorul tradiţiilor de luptă ale Regimentului "Rovine" numărul 26 înfiinţat la data 1 aprilie 1880. "Scorpionii Roşii" au fost dislocaţi de 14 ori în teatre de operaţii din Europa, Asia şi Africa.