Los Algodones, „Molar City”, paradisul dentar: 300 de cabinete și 600 de medici

Zeci de mii de turiști se adună aici în fiecare an, dar nu pentru soare și nisip: în Los Algodones, un orășel de la granița mexicană cu Statele Unite, principala atracție pentru americani sunt dentiștii și tarifele lor atractive.

Apr 23, 2023 - 21:06
Urmărește-ne peGoogle news
Los Algodones, „Molar City”, paradisul dentar: 300 de cabinete și 600 de medici
Foto: liveworkdream.com

Cu 300 de cabinete stomatologice și 600 de practicieni care  aglomerează cele patru străzi principale,  Los Algodones este denumit Molar City, cu cea mai mare densitate de medici stomatologi pe kilometrul pătrat din lume. O alternativă-boom în fața prețurilor mari din sistemul de sănătate american.

Albire, extracții, implanturi: promoții pentru diverse intervenții dentare sunt afișate cu bannere pe aproape fiecare balcon sau perete din acest oraș de 7.000 de locuitori.Administrează chiar și un site web, molarcity.org, pentru a-i ajuta pe pacienți să-și organizeze sejurul. Pentru că, în ciuda concurenței acerbe, cererea rămâne inepuizabilă.

În timpul sezonului de vârf, din noiembrie până în martie, Los Algodones primește aproximativ 6.000 de turiști în fiecare zi, potrivit autorităților locale.În restul anului, aproximativ 2.000 de americani din statele vecine California, Arizona și New Mexico trec zilnic prin zonă.

Toți sunt atrași de prețurile imbatabile, explică pentru AFP medicul Carlos Rubio, unul dintre pionierii acestei Mecca a îngrijirii dentare, care și-a deschis cabinetul în 1985.

Pentru americanul obișnuit, tarifele sunt cu adevărat fără concurență –  acoperă chiar și costurile de deplasare pentru procedurile care necesită mai multe programări.

„În California, dentistul meu a vrut să-mi pună în gură echivalentul unei Tesla”, spune René, un bărbat de 60 de ani care a venit în Molar City pentru patru implanturi.

Dacă nu ar fi trecut granița, intervenția ar fi costat „57.000 de dolari”. Aproximativ un sfert dintre americani nu au asigurare stomatologică, arată datele Universității Illinois din Chicago.

Programele publice, cum ar fi Medicaid, nu acoperă în mod obișnuit toate formele de asistență stomatologică, iar mulți angajați depind de obicei de polițele de asigurare private, legate de bunăvoința angajatorilor.

Sursa: Național