Reacția militarilor americani, după ce au încercat fără succes să „fure” un vehicul de luptă folosit de militarii români, într-un exercițiu NATO

Militarii români și americani s-au antrenat împreună, zilele trecute în Germania. Exercițiul, după un scenariu prestabilit, s-a încheiat cu victoria militarilor români, iar americanii au salutat succesul acestora. Imaginile au apărut pe rețelele sociale.

Apr 23, 2023 - 18:49
Urmărește-ne peGoogle news
Reacția militarilor americani, după ce au încercat fără succes să „fure” un vehicul de luptă folosit de militarii români, într-un exercițiu NATO
Foto: Captură Video

Jurnaliștii militari ai Alianței Nord-Atlantice au realizat un reportaj cu exercițiile NATO care au avut loc în Germania și scot în evidență pregătirea și abilitățile militarilor români și americani deopotrivă.

Potrivit scenariului, americanii, care jucau rolul inamicului în exercițiul NATO, aveau misiunea de a se furișa noaptea pentru a captura o mașină de la partea română. Concentrați și atenți pe mișcările „inamicului”, militarii români au acționat prompt și au împiedicat cu succes încercările americanilor de a îi „deposeda” de o parte a echipamentului.

Pentru fiecare exercițiu NATO, există o echipă albastră – „băieții buni” care vin să-și antreneze și să-și testeze abilitățile – și „băieții răi”, care îi pun la încercare asumând rolul inamicului, se arată în reportaj.

În zona de antrenament Hohenfels a armatei SUA din sudul Germaniei, băieții răi sunt One-Four - Primul Batalion, al IV-lea Regiment de Infanterie.

„Încercăm să surprindem oameni care dorm în post. Dacă nu fac de gardă, vor fi pedepsiți prin reținerea unor echipamente importante de pe câmpul de luptă”, explică americanii misiunea lor în exercițiul NATO.

Americanii nu i-au prins însă pe picior greșit pe români. Aceștia era la post și și-au apărat echipamentele.

„Când au ajuns într-o poziție condusă de infanterie română, One Four a fost dezamăgită. Așadar, au găsit niște români. Erau gata să îi elimine dar au observat că românii erau în post,  alerți. Concluzia: nu merită. Bravo românilor!”, a spus un militar american.

Cu sediul în Europa, slujba lor cu normă întreagă este să se asigure că Aliații NATO primesc o experiență de antrenament extrem de realistă.

Soldații lui One-Four simulează tot, de la război convențional la tactici hibride, lucrând zi și noapte.

Ei se asigură că forțele NATO ies din Hohenfels mai bine pregătite decât atunci când au intrat.

Exercițiul s-a derulat pe un interval de 24 de ore, timp în care au dat dovadă de creativitate, rezistență și un bun simț al umorului.

Exercițiul Sabre Junction 22, a implicat peste 4.400 de participanți din Albania, Belgia, Bulgaria, Italia, Georgia, Ungaria, Kosovo, Lituania, Macedonia de Nord, România, Slovacia, Turcia, Regatul Unit și Statele Unite.

Sursa: Știrile ProTV