Un Suhoi Su-34 al forțelor aeriene ruse a lovit din greșeală centrul orașului rusesc Belgorod

O explozie produsă joi, 20 aprilie, a lăsat în urma ei un crater imens, de 20 de metri, pe o stradă din orașul rus Belgorod, relatează Sky News.

Apr 21, 2023 - 07:16
Apr 21, 2023 - 10:52
Urmărește-ne peGoogle news
Un Suhoi Su-34 al forțelor aeriene ruse a lovit din greșeală centrul orașului rusesc Belgorod
Foto: Twitter/ Telegram

Imaginile publicate pe rețelele de socializare arată o gaură mare în drum și grămezi de beton și moloz împrăștiate în apropiere, alături de mai multe mașini avariate și o clădire cu geamurile sparte.

Ulterior, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunțat stare de urgență după explozia de proporții care a zguduit o stradă din orașul cu același nume.

Viaceslav Gladkov a precizat că pe una dintre principalele străzi din centrul orașului s-a format un crater cu diametrul de 20 de metri.

„A avut loc o explozie. Potrivit informațiilor preliminare, nu există victime”, a scris guvernatorul Gladkov, într-un mesaj publicat pe aplicația de mesagerie Telegram, potrivit agenției France Presse, preluată de Barron's.

Primarul din Belgorod, Valentin Demidov, a sosit la fața locului și a postat pe Telegram imagini cu pagubele.

Nici guvernatorul regional și nici primarul orașului nu au spus ce a cauzat explozia, dar Gladkov a precizat că explozia a generat un suflu masiv care a spart geamurile unei clădiri de apartamente, a avariat mai multe mașini și a doborât stâlpii unei linii electrice.

Demidov a declarat că rezidenții clădirilor avariate în urma exploziei ar putea fi mutați temporar în hoteluri.

Orașul Belgorod este situat la 40 de kilometri nord de granița Rusiei cu Ucraina. Regiunea în care se află orașul este una în care obiective precum depozite de combustibil și muniție au fost zguduite de explozii de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Sursa: Libertatea.ro